2 Nisan 2012 Pazartesi

UN HELVASI ( MERYEM)






Malzemeler
yarim kilo  un 
1 yumurta 
150  gram tereyagi 
yarim bardak sivi yag 
SERBETI ICIN
1bucuk su bardagi seker
 4 su bardagi süt 
1 vanillesekeri
Hazırlanışı un ve yumurtayi  bir kabin icine al elinle ufala tane tane ayrilsin, bu arada yagi tavaya koy iyicene isinsin sonra yumurtali unu sicak yagin icine dökün ocagin altini biraz kisin ve yavas yavas unu kavurunun  un kavrulduktan sonra yagini birakir parlak bir hale gelir ondan sonra  sütü ve  sekeri karistirin kavrulmus unun icine dökün karistirin tadina bakin kivami ve sekeri yeterlimi yoksa süt ve seker  ilave edilebilir, sonra ocagin altini kapatin ve tavanin kapaginida kapatip on bir iki dakika alti cok kisik atesde demlesin sonra altini kapatin kapaginida kapatin kendi isisinla ceksin kendinidi.   AFIYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder