22 Haziran 2012 Cuma

pizza hamuru

 pizza hamuru

10 kg un
10 yemek kasigi tuz
2 tane küp maya
1 su bardagi zeytin yagi
1 su bardagi süt
5 litre ilik su

15 dakika makinede yogurun


MEYVELI MUHALEBI





1 LITRE SÜT
1 SU BARDAGI NISASTA ( 5 tepeleme yemek kasigi)
1 SU BARDAGI TOZ SEKER
125 GR TERE YAGI
400 GR CREME FRESCH (schmand)
400 GR KREM SANTI ( SÜTLE CIRPILMIS HALI)
2 KUTU SEFTALI KONSERVERSI YADA ISTEDIGINIZ MEYVA TÜRLERI
( ben seftali ve mandarinayi karistirdim )
YAPILISI
SÜT NISASTA SEKER BIR TENCEREDE  KARISTIRARAK KAYNATIN.SONRA OCAKTAN INDIRIN MUHALLEBIYI IYICE   ICINE TERE YAGI ATIP MIKSERDE KARISTIRARAK SOGUTUN VE ICINE CREME FRESCH VE KREM SANTIYIDE KATIP MIKSERLE IYICE CIRPIN.RESIMLERDEKI GIBI MEYVALARI YERLESTIRIP ÜZERINE KREMAYI SÜSLEYEREK DÖKÜNÜZ.VE BUZDOLABINDA SOGUTUNUZ.  AFIYET OLSUN


7 Haziran 2012 Perşembe

SOGAN KIZARTMASI



Malzemeler
•    1 su bardağı un (140 gr)
•    1 yumurtanın akı
•    2-3 soğan
•    ¾ su bardağı maden sodası
•    yarim paket kabartmatozu
•    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
•    Tuz
•    Karabiber
      kirmizibiber
Kızartmak İçin
•    Ayçiçeği yağı
Bulamak İçin
•    Pane harcı


Öncelikle soğanları halka halka doğrayın.Derin bir kasede soda,tuz,yumurta,süt ve unu karıştırın.Soğan halkalarını önce bu sosa ardından da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.Fazla yağı emmesi için kağıt havlu üzerine alın.Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun..

6 Haziran 2012 Çarşamba

resim


1944-08.08.2010

ASMA YAPRAGI SARMASI






kiyma, sogan, salca, bulgur, sarimsak, maydonos, nane, tuz, karabiber, kirmizibiber, biraz yag koy
hepsini güzelcene karistir ,sonra yapraklari isladigin sicak sudan cikar  tek tek güzelcenen sar.
sonra tencerenin icinde biraz yag ile salca kavur tencereninin dibine  bir tane patatesi dilimle döse patatesin üstünede sarmalari güzelcene döse  sarmalarin üstüne bir tane tabak kapat piserkene dagilmasinlar sonra üstüne cikacak kadar su yavas yavas pisir
afiyet olsun

KEREVIZ SALATASI




Malzemeler
bir adet orta boy kereviz Yarım limon suyu 3-4 yemek kaşığı mayonez 5-6 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt İki diş sarımsak Tuz bir bardak kiyilmis ceviz biraz sivi yag süslemek icinkıyılmış maydonoz ve kırmızı pul biber    
Yapılışı
Kerevizleri leke kalmayacak şekilde soyun. Rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Tuz ekleyip hafif sulanana kadar ovun . Limon suyunu ekleyin , bir iki dakika rengi iyice değişene kadar ezerek karıştırın. Ayrı bir kapta mayonez, yoğurt ve dövülmüş sarımsağı ve dövülmüs cevizi karsitirin . Tuz ve limon suyu ile karistirilmis kerevizi ekleyerek güzelce harmanlayin mayonezli sos kerevizi iyicene kaplayacak bazen kereviz büyük olunca sos az geliyor o zaman yogurdu ve mayonez in miktarini artirin  , kıyılmış maydonoz ve arzuya göre pul biberle ve ceviz ile süsleyin.
Afiyet olsun

INCIRLI MUHALEBILI TATLI







3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
6 adet kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Muhallebi için:
1 kg. süt
3 yemek kaşığı nisasta
2 yemek kaşığı un
5 -6 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti (schlagkrem)
1-2 tatli  kaşığı margarin ya da tereyağı
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
tarcin
crem santi

 
Hazırlanışı
Önce incirleri sıcak suda 5 dk kadar bekletin. Sonra küçük küpler şeklinde doğrayın. 
Keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın. Un, kabartma tozu, tarçını ekleyin sonra cevizleri de ilave ederek çırpın. En son inciri una bulayarak karışımın içine döküp karıştırın. Orta boy bir borcama döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin(35-40dk). Fırından çıkınca 5 dk kadar bekletip üzerine bir su bardağı ılık su, kahve ve şekerli karışımı dökün ve soğumaya bırakın.(benim kahvemi biraz az gelmisti keki kuru oldu bol kahveli olan yerleri cok güzel yumusak olmus.
Muhallebi için belirtilen ölçülerde süt, nişasta, un ve şekeri devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra margarin ve vanilyayı ekleyin birazcık ılıdıktan sonra kremşantiyi ekleyip mikserde iyice çırpın ve soğuyan kekin üzerine dökün. Bir kaşık yardımı ile düzelterek buzdolabında bir gece bekletin. servis etmeden önce isterseniz crem santi ve tarcin ekleyin  yada sadece tarcin ekleyin süper bir lezzet  tavsiye ederim..  afiyet olsun

Afiyet olsun.

KURUTULMUS FASÜLYA KAVURMASI


           MALZEME
kurutulmus taze fasulya 1 iri sogan 2-3 yumurta tuz kirmizi biberkara biber sivi ya ve biraz tere yagi

kuru fasulyalari tuzlu suyun icinde iyicene haslanir, sonra  suyu süzülür.
sogan dogranir sivi  yagin icinde kavrulur sonra  biraz tere yagi eklenir ve haslanmis fasülyalar
soganli yagin icine konu ve güzelcene kavrulana kadar pisirilir.
pistikten sonra, tuzunu kara biber, kirmizi biber eklenir ve yumurtalar fasulyanin üstüne kirilir,
hafiften bir karistirilir ve tavanin agzi kapanir bir iki dakika sonra yumurtalar pisince  ocagin altini kapatin  yemek pismistir. üstüne birde sarimsakli yogur yaptinizmi süper oluyor . 
AFIYET OLSUN

PATATES KAVURMASI

 

 

patates kavurmasi

PATATES KAVURMASI
haslanmis patates sivi yag ve tere yag 1 büyük sogan kirmizi biberkara bibier maydonoz curry schnittlauch

sogani dograyin; sivi yagin icinde kavurun  biraz tere yagi koyun  ve dilimlediginiz haslanmis patatesleri
ekleyin kavrulsun, sonra tuzunu , kara biber, kirmizi biber,curry, maydonoz, (schnittlauch  istege bagli) ekleyin
bir iki karistirin ve yemek tamam.
AFIYET OLSUN

BALK KABAKLI YAS PASTA



1-2 kg bal kabagi 2 -3 bardak seker yarim limonun suyu vanille sekeri biraz tarcin 1-2 kasik nisasta yarim bardak dövülmüs ceviz
kabagi soyun dograyin derin bir kasenin icine koyun yarim bardak sekeri dökün ve suyu cikana kadar bekletin (ben bir gece bekletim iyicene suyu ciksin diye) sonra suyunu süzün kabaklari tencereye koyun geri kalan sekeri dökün icine kisik ateste pismeye biraktin kabaklar tekrar sulanmya basliyacak o suyunu bir kabin icine alin az soguduktan sonra nisastayi ekleyin sonra kabaklarin icine dökün o nisastayi ve biraz daha pisirin, pisen kabaklari karistirinca zaten kendiliginden dagiliyorlar sonra limonu cevizi tarcini ekleyin ocaktan alin kenra birakin.

muhalebisi icin
yarim lite süt 1 bucuk kasik nisasta 1 kasik un 3 kasik seker bir tatli kasigi tereyagi yarim paket crem santi
sütü, nisastayi, unu ,sekeri koyun ocaga kaynayana kadar karistirin ve kaynayipn koyulastiktan sonra ocaktan alin tereyagini ekleyin ve 5-10 dakika soguduktan sonra toz krem santiyi ekleyin mikserde iyicene cirpin  muhalebi tamam.
ben muhalebi kulandim hazir pudding de yapabilirsiniz
2 paket betibör biskui 1 paket crem santi bol santi seven iki paket kulanabilir ben öyle yapmistim süt krem santiyi hazirlamak icin
 hazirlanisi
ben muhalebiyi ve kabagi bir gün önceden yaptigim icin sogumuslardi onun icin biskuileri sekerli sütün icinde biraz islatim ama siz sicak kulanirsaniz  muhalebiyi ,biskuileri islatmayin yoksa cok yumusak olur.
simdi biskuileri borcamin altina döseyin üstüne ince bir tabaka muhalebi serin ,sonra ince bir tabakada kabak yayin , ve gene biskui bu sefer bol muhalebi ve crem santi sürün ve gene biskui ve az muhalebi sürün ve bol kabak , kabagin üstünü crem santi ile süsleyin muhalbiniz artiysa onunlada süsleyebilirsiniz arzunuza göre . ve pastamiz hazir bir iki saat buzdolabinda bekletin iyicene sogusun  soguk soguk servis yapin cok güzel ve degisik bir tat.
AFIYET BAL SEKER OLSUN 

POGACA (benim)


 



 



 



 



 



PEYNIRLI POGACA (benim)


HAMURUN HAZIRLANISI
4 bardak süt 1 bardak soda (mineralwasser) 1bucuk bardak sivi yag 2 packet patates püresi hazir (KARTOFFELBREI PULVER) 1 maya 2-3 kasik seker 3 yumurta beyazi hamurun icine sarilarini kenara ayir sonra üstüne sürülecek tuz aldigi kadar un
mayayi sekerle ve biraz süt ile sivi hale getir sonra süt, soda, yag,yumurta karistir hepsini  sonra patates puresini ekle tuzu ve karistiri en sonunda ununu  koy yumusak bir hamur elde edene kadar iyiycene yogur  ve
Mayalanan hamurdan bezeler yap  sonra elinle biraz ac hamuru  icine peynir koy yuvarla sonra kendi capinda kivir tepsiye diz, tepside biraz daha mayalanmasini bekle ve üstüne yumurta sarisini sür arzuya göre cörek otu ve susam at 250 derecede pisir  yumusak ve cabuk bayatlamiyor bir pogaca olyor.
AFIYET OLSUN

QUARKKUCHEN MIT MANDARINEN auf BLECH





hamuru

1 yumurta
1cay bardagi seker
100 gram margarin
1 kabartmatozu
1 vanillesekeri
alldig kadar un

sert bi hamur el le yugurulacak  sekilde merdaneyle tepsinin büyüklügüne
 göre acin tepsiye yerlestirin incecik olacak.


üst malzemesi

2 büyük  paket quark
1 su bardaktan az sivi yag
1 su bardagi seker
2 paket pudding(toz halinde daha pisirmeden )
2 paket vanillesekeri
3 yumurtanin sarisi
1 litre süt
yarim limonun su
1-2 konserve mandalina

 Mandalinadan haric bunlarin hepsini  karistirin ve tepsiye  serdiginiz hamurun üstüne  yavasca dökün 
sonra mandalinalari  ortadan bölün hamurun üstüne döktügünüz quarkli sivinin icine atin  
sonra 180 derecede 30-45 arasi pisirin .
Firindan cikardiginizda üstü pismemis gibi daha sallanabilir ama soguyunca icini cekiyor zaten bu pastayi bir gün önceden yapin bir gece iyicene icini cekerse  öyle daha güzel oluyor. 

Ben pasta pistikten  ve soguduktan sonra mandalinanin suyuna biraz jölle  ve biraz limon suyu ekledim
 pastanin üstüne sürdüm hem görüntüsü güzel oldu hemde mayhos bir tat verdi tabiki siz jölle yapmak zorunda degilsiniz istemezseniz mandalinayida koymadan yapabilirsiniz .

AFIYET OLSUN