29 Eylül 2012 Cumartesi

sogan piyazi



2 tane sogan
sivi yag
limon suyu
tuz
biraz susam

soganlari piyaz seklinde rendeleyin tuz atin ve elinizle biraz ogun acisi gitsin sonra suyunu süzün,  biraz sivi yag, biraz limon, tuz biraz susam ekleyin    afiyetle yiyin  afiyet olllsunn
yaninda balik sosu güzel gidiyor   

limonlu sarimsakli sos (balik icin)



1-2 tane limonun suyunu sikin
1-2 dis sarimsak ezin yada rendeleyin
tuz


bunlari 1-2 saat bekletin  sonra süzün  süzdügünüz limonun icine biraz tuz ekleyin ve
afiyet olsun kizartigimiz baliklarin üstüne dökün ve güzelcene yiyin..

 sarimsagi sevenler süzmesine gerek yok ben agzima gelince sevmedigim icin süzüyorum.  


KIZARMIS FILE BALIK








1 kg fileto balik
galeta
sarimsak
kirmizi biber
kara biber
tuzot
sivi yag




galeta nin icine sarimsak , kirmizi biber,kara biber, tuzot , tuz karistirin  once
filetolari  iki tarafini sivi yaga batiralim sonra galetanin icine ve kizgin yagda
iki tarafinida kizartalim.
AFIYET OLSUN



yaninada sarimsakli limonlu sos

27 Eylül 2012 Perşembe

APFELRAHMKUCHEN (kaymakli elma pastasi)






HAMURU kücük tepsi
100 g margarin
100g seker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanillesekeri
200 g un
BÜYÜK BORCAMA YAPACAKSANIZ YAGINI 120 gram kulanin ununu birazda fazla koyun hepsi bu
SOSU kücük tepsi icin
2 paket sahne (400ml)
1 Schmand
1 paket toz Vanillepuddingi
2 yumurta
100g seker
2 vanillesekeri
yarim limon suyu

 SOS BUYUK DIK DÖKTGEN BORCAMA ICIN
3 paket sahne
2 paket schmand
1 bucuk paket vanilletozu
2 yumurta
120 gram seker
2 vanillesekeri
yarim limon suyu



ELMALARI ICIN
4-5 elma
biraz tarcin
yarim limonun suyu

ÜSTÜNE

100 gram badem yada ceviz kirilmis
1 paket vanille sekeri
2 kasik kaysi receli

bademi  ve vanilleyi serpin yari pismis pastanin üstüne sonra devam pirisin firindan  ciktiktan sonra kaysi recelinden sürün ve sogumaya biraktin
ama ben birde asagidaki tarife göre denedim o da güzel oldu  arzuya göre afiyet olsun

100 gr badem kirintisi
1 yemek kasigi tereyagi
yarim cay bardagi süt
hepsini kaynatin sonra yari pismis pasanin üstüne sürün ve devam pisirin




hamurun bütün malzemelerini karistirin elinizle yogurun sonra yuvarlar 28lik kaliba doseyin elinizle ben dik dörtgen  tepsiye yaptim . Hamuru dösedikten sonra  elmalari soyun kare kare kesin ben ince uzun yaptim ama sanki cok büyük geldi bana onun icin kare kare ufak ufak dograyin  yarim limon suyu tarcin karistirin  hamurun üstüne yayin . sonra sahneyi , schmandi puddingi yumurtayi sekeri vanille sekeri iyicene cirpin köpürene kadar sonra  elmalarin üstüne dökün ve 170 derecede yarim saat pisirin sonra  100gram kirilmis badem yada ceviz  biraz sekerle karistirin yari pismis olan pastamizin üstüne dökün sonra bir yarim saat daha pisirin firindan cikarin  2 kasik kaysi recelini cok az bir kaynar sicak suyla karistin ve pismis olan pastanin üstne sürün parlasin  sogumaya birakin    ve afiyetle yiyin

tadi cok güzel herkze tavsiye ederim bir gün önceden pisirin ve ertesi gün tüketin iyicene ceksin icini



22 Eylül 2012 Cumartesi

KARNI YARIK




4-5tane patlican
300gram kiyma
1-2  tane sogan
3-4 tane biber
1-2 tane domates
1-2dis sarimsak
biraz salca
biraz tuz
karabiber
kirmizi biber
sivi yag
biraz maydonoz

patlicanlari yikayin kurulayin ve kizgin yagin icinde kabuklarinla birlikte kizartin sogumaya birakin bu arada kiymayi kavurun icine biraz sivi yag ekleyin ufak dogradiginiz soganlari kavurun sonra biberleri biraz kavurun ve diger bütün malzemeleri ekleyin hepsini kavurun soruna yarim cay bardagi su ekleyin kaynadiktan sonra tuzuna bakin  ve icimiz hazir
patlicanlarimiin kabuklarini soyun  ortadan kesin ve tepsiye yerlesitirin  kestiginiz taraf yukari gelsin cok az tuz serpin patlicanlarin ortalarini catalla biraz bastirin yer acilsin o actiginiz yerleri yaptigimiz ic harcinla doldurun  sonra biraz su ve salcayi karistirin  patlicanlarin yarisina gelecek kadar su ekleyin tepsiye patlicanlarin üstüne birer biber parcasi yada domatesle süsleyin  sonra 200 derecede 20 dakika pisirin . AFIYET OLSUN

AZ ACILI BIBERLI SOS

1 kg kirmizi etli biber
5-10 tane kücük aci biber arzuya göre cagaltabilirsiniz
 1-2 kg domates
 3-4 iri dis sarimsak
1-2 yemek kasigi tuz
yarim cay bardagi sirke
 yarim cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi silme seker

yanimda ya
Hazırlanışı domatesleri kaynar suyun icine atin ve 2 dakika kaynasin sonra cikarin kabuklarini soyun rondoda cekin ve tencereye koyun tuzunu atin suyunu cekene kadar 10-15 dakika kaynasin bu arada biberleri yikayin  elinizle ufak ufak dograyin , sonra kaynamis olan domateslerin icine diger malzemelerle birlikte hepsini  koyun biberi,sirkeyi ve sarimsagi bir iki tasim kaynatin ve hemen ocaktan alin tuzuna bakin az ise ekleyin, sicak sicak kavonozlara doldurun kavonozu kafasinin üstüne kapatin o zaman agzi vakumlaniyor daha dayanikli oluyor bu sekilde soguk yerde muhafaza edebilirsiniz.      afiyet olsun  

KIRAZLI QUARKKUCHEN

HAMURU ICIN

2 yumurta
150g seker
120g tereyag
1 paket vanilya
1 tatli kasigi kabartmatozu
aldigi kadar un


QUARK ICIN

1 kg Magerquark (yagsiz labne peyniri yada süzme yogurt)
1 kutu sivi krema (sahne)
2 paket vanilyali pudingtozu(vanillepuddingpulver)
14 yemek kasigi doludolu seker
4 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi süt
1 vanillesekeri

SOSU ICIN
800 ml kiraz suyu
2 sise konserve kiraz
6-7 yemek kasigi seker
2 vanillesekeri
3 paket vanille puddingi




önce konserve kirazlari süzün suyunu atmayin 800ml doldurmuyorsa üstüne normal kiraz suyu ekleyin ve tencerye koyun icine puddingi, sekerleri ekleyin kaynayana kadar karistirin bir iki tasim kaynadiktan sonra kirazlarini ekleyin ve ocaktan cekin , sonra quark icin bütün malzemeleri bir kaseye koyun ve hepsini iyicene cirpin  , simdi  hamuru hazirlayalim,  bütün hamurun malzemelerini birlestirin elinizle yogurun sertcene bir hamur olacak merdaneyle tepsi büyüklügünde acin yaglanmis tepsiye serin  sonra kirazli sosu hamurun üstüne döseyin bunun üstünede quarki sürün ve 180 derecede 30 dakika pisirin soguduktan sonra afiyetle yiyin.

17 Eylül 2012 Pazartesi

LIMONLU PASTA

4 yumurta
1 bardak sekerr
1bardak  sivi yag
1 kabartmatozu
2 vanillesekeri
1 limonun suyu
1 limonun kabugu
biraz limon aromasi
aldigi kadar un


2 paket pudding
800 litre süt
seker


1 paket crem santi



yumartalari ve sekeri iyicene cirpin sonra diger malzemeleri ekleyin limonun önce kabugunu rendeleyin sonra suyunu sIKIN  HEPSINI CIRPIN MIKSERDE SONRA UNUNU EKLEYIN YUMUSAK BIR HAMUR OLACAK YAGLANMIS BORCAMA DÖKÜN VE 180 derecede 30 dakika pisirin


sutu ocaga koyun puddingi icine katin sekeri ekleyin  ve kayanayana kadar karistirin  bir iki tasim kaynadiktan sonra ocaktan indiirn sogumaya birakin bu arada bir kutu mandalin konservesini süzün iyicene suyu kalmasin sonra soguan puddingi mikserle cirpin yumasak olsun sonra mandalinalari ufak ufak dograyin puddingin icine sonra sogumus olan kekimizin üstüne sürün  en üstüsünede bir paket krem santi hazirlayin ve pastamizi süsleyin benim süslemeye zamanim olmadi hemen yenildi biti .  herkeze afiyet olsun

12 Eylül 2012 Çarşamba

TARHANA YAPIMI

2 kg kirmizi etli biber  tatli
2 kg domates
1 kg kaymak
1 kg süzme yogurt
500g  haslanmis nohut
5 kg un
tuz
kara biber
kirmizi biber


reyhan
maydonoz
nane



8 Eylül 2012 Cumartesi

KABAK YEMEGI

1 kg kabak
kiyma
2 bas sogan
1 kirmizi taze biber
2 kasik salca
2-3 domates
sivi yag
 1 dis sarimsak




 kiymayi tencereye koyun kavrulsun sonra sivi yag ve ince dogradigimiz soganlari ekleyin biraz kavrulduktan sonra kirmizi biberi ekleyin az kavrulsun sonra salcasini  ekleyin  ardindan küp küp dogradiginiz kabaklari ekleyin tuzunu atin kapagini kapatin ocagin altini kisin bu arada  domatesleri soyun küp küp dograyin yemegin üstüne ilave edin ocagin altini kisin kendi suyunda pisin suyu az geliyorsa kaynamis su ekleyin sonunda kara biber kirmizi biber tuzuna bakin  sarimsagini ekleyin  alti kisik pisirin .

AFIYET OLSUN

NOT: SARIMSAKLI YOGUR  ILE SERVIS EDIN SÜPER OLUYOR


TAZE FASULYA PATATESLI

1 kg taze fasülye
parca et
1 büyük sogan
1 yesil biber
1 kirmizi biber
2-3 domates
2 kasik salca
tuz
karabiber
kirmizi biber
sivi yag


 hazirlanisi


Etleri kusbasi dograyin tencereye koyun altini kisin önce sulansin sonra suyunu cektikten sonra icine sivi yag ekleyin ve altini biraz acin ocagin ki kavrulsun etlerimiz sonra ufak ufak dogradigimiz soganlari ekleyin tencereye kavrulsun  soganlar pembelesince dogradigimiz biberleri ekleyin biraz onlarda kavrulsun sonra salcasini koyun az kavurun sonra fasulyasini ekleyin  tuzunu atin  ocagin altini kisin tencerenin kapagini kapatin az sulansin sararsin bu arada domateslerin kabuklarini soyun ince ince kiyin  patatesleride souyun küp küp dograyin ve sararan fasulyalarin üstüne ikisinide dökün tencerenin kapagini kapatin kisik ateste  kendi suyunda suyunu cekene kadar pissin biraz sonra suyu bitmeye yakin biraz kaynamis su ilave edin kara biber kirmizi biber ekleyin  bir dis sarimsak ekleyin icine tuzuna bakin  ve kisik ateste pisirin.

AFIYET OLSUN