28 Kasım 2012 Çarşamba

YALANCI CIGKÖFTE



6 Kisilik

6 bardak dügürcük
4 yemek kasigi isot
1 yemek kasigi biber salcasi
3-4 kasik tomates kurusu
1 yemek kasigi domates salcasi
sivi yag
bunlari karistir sonra kaynar su dök ve yavas yavas yogurun sonra
ince dogranmis soganlari ve
5 dis sarimsak rendesini
1 yemek kasigi nane
gene iyicene elinle ovala batirik kivamina gelince
ince kiyilmis taze sogan ekle
ve bir tavada 3-4 yumurtayi iyice cirp ve omlet gibi yagda pisir .
pisen yumurtayida yogurdugumuz karisima ilave et ve hepsini tekrar yogur  büyük bezeler halinde
yapin ve marula ve limonla servis edin

AFIYET OLSUN

NOT: NANE  BENCE EKLEMEYIN  onun yerine kara biber ve kimyon yakisir


27 Kasım 2012 Salı

ICLI KÖFTE











KÖFTEMIZIN DIS HAZIRLIGI
1 kilo cig köftelik bulgur
1 kilo irmik
bir kasik biber salcasi
bunlari karistirin yogurmaya baslayin
azar azar ilik sü dökere yogurmaya baslayin birazda tuz atin macun kivamina
gelene kadar yogurun.  köftemizin disi hazirlanmistir.

KÖFTEMIZIN IC MALZEMELERI
1 kg kadar kiyma
5-6 tane ince dogranmis sogan
1 kasik biber salcasi
kiymayi kavur icine sogan ve salcasini ekleyin
tuz , kirmizi biber, kara biber , maydonos ve biraz iri
cekilmis ceviz sonra ocagin altini kapatin ic malzemelerimi hazir

HAZIRLANISI
bulgur karisimdan bir parca alin elinizle yuvarlayin icini oyun ve icine kiymali harcdan
doldurun ve agzini elinizle kapatin  köftemiz hazir  sonra arzuya göre isterseniz köfteleri kizgin yagda kizartin yada  kaynar suyun icine biraz tuz ve cok az limon suyu ekleyim köftleri icinde  haslayin .   icli köftemiz hazir afiyet olsunnn 


yanina sarimsakli yogur  ve bol limon suyu kulanabilirsiniz 




26 Kasım 2012 Pazartesi

ZEBRA KEK



 MALZEMELERİ: 4 yumurta  1 su bardağı şeker  1,5 su bardağı süt. 1 su bardağı sıvı yağ 2 paket kabartma tozu 1 paket vanila  rendelenmiş bir limon kabuğu aldığı kadar un.1.5 yemek kaşığı kakao YAPILIŞI: KEK YAPAR GİBİ HEPİSİNİ SIRASINA GÖRE KARIŞDIRIN HAMURU İKİYE AYIRIN BİRİNE KAKAO KARIŞTIRIN  RESİMDEKİ GİBİ TEPSİNİN ORTASINA KAŞIKLA BİR BEYAZDAN BİR KAKAOLUDAN DÖKÜNDÖKÜN TÜM HARC BİTENE KADAR  SONRA 170-180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN AFİYET OLSUN

24 Kasım 2012 Cumartesi

CEVIZLI KAYSILI KEK


KEK MALZEMELERI

3 yumurta
1 bardak seker
1 bardak sivi yag
1 bardak süt
2 tane vanillesekeri
2 tane kabartmatozu
aldigi kadar un
 ceviz
kuru kaysi
kuru üzüm



 yumurtalari ve sekeri köpürene kadar iyicene cirpin sonra diger malzemeleri ekleyin sivi  ve akici bir hamur elde etikten sonra cevizi kaysiyi üzümü ekleyin hamuru kek kalibina dökün en üstünede gene
ceviz kaysi ve üzüm serpistirin sonra 180 derecede pisirin  kek pistikten sonra 2 yemek kasigi kaysi recelini 1 cay kasigi sicak suyla sulandirin ve pastanin üstüne sürün soguduktan sonra afiyetle yiyin 


AFIYET OLSUN




6 Kasım 2012 Salı

KIRAZLI QUARK PASTASI





HAMURUN MALZEMELERI
2 yumurta
150g seker
120g tereyag
1 paket vanilya
1 tatli kasigi kabartmatozu
aldigi kadar un

HAZIRLANISI
önce yumurta seker ve tereyag cirpilir geri kalan malzemeler
katilir kurabiye hamuru kivaminda hamur yogrulur sonra firin tepsisine
elinzle firin tepsisine döseyin 


KIRAZ SOSUN MALZEMELERI
2 sise konserve kiraz
2 paket vanillepuddingi toz hali
6 kasik seker
vanillesekeri
kiraz suyu

kirazlari süzün suyunu  bir ölcege dökün  900 ml kiraz suyu cikmazsa  aldigimiz kiraz suyundan ekleyin 900 ml olduktan sonra tencereye koyun puddingleri ve sekeri ekleyin kaynayana kadar karsitirin , bir iki tasim kaynadiktan sonra süzdügümüz kirazlari ekleyin ve ocagin altini kapatin kenara cekin ilimaya birakin.


 QUARKIN MALZEMELERI

1 kg Magerquark (yagsiz labne peyniri yada süzme yogurt)
1 kutu sivi krema (sahne)
2 paket vanilyali pudingtozu(vanillepuddingpulver)
14 yemek kasigi dolu dolu seker
3 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi süt


QUARKIN malzemelerin hepsini mikserle iyicene cirpin sonra tepsiye dösedigimiz  hamurun üstüne kiraz sosunu dökün , sosun üstünede diger sivi karisimi döküp 180 derece yarim saat pisirin. AFIYET OLSUN

2 Kasım 2012 Cuma

KARAMELI MILFÖLÜ MUHALEBI

MUHALEBININ MALZEMELERI

2 litre süt
5 yemek kasigi un
5 yemek kasigi nisasta
1 su bardagi seker
100 gr tereyagi
1 poset crem santi


sütü, unu ;nisastayi  ve sekeri karsitirin tencereyi ocaga koyun kaynayana kadar karistirin ,
kaynadiktan sonra 5 dakika daha karistirin dibine tutmasin sonra ocaktan alin az ilidiktan sonra tereyagini ve toz crem santiyi ekleyin mikserle iyicene cirpin , kücük cup lara doldurun  isteyen tepsiyede dökebilir soguyunca dilimleyip servis edilir. muhalebimiz hazir sogumaya birakalim .

simdi 1-2 yaprak milföyü firinda pisirin  soguduktan sonra elinzle ufalayin kenara koyun dursun.

Karamel İçin

2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu (200 ml) çiğ krema sahne

HAZIRLANISI

2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin. Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karamelin altını kapatınca çiğ kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın. (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı öneririm).


HAZIRLANISI

soguyan cup daki muhalebimizi servis yapmadan önce hazirlayin yokda güzel olmuyor .
cup larin üstüne önce ufaladigimiz milfölerden serpin sonra bolcana karamel sosundan ve servis yaptin  süper bir lezet AFIYET OLSUN::


KARAMELI BIR GÜN ÖNCEDEN HAZIRLARSANIZ DAHA GÜZEL OLUR

karameli baya cok oluyor arzu eden malzemenin  yarisinda yapabilir .

KARAMEL SOS





Karamel İçin

2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu (200 ml) çiğ krema sahne

HAZIRLANISI

2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin. Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karamelin altını kapatınca çiğ kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın. (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı öneririm).