2 Kasım 2012 Cuma

KARAMELI MILFÖLÜ MUHALEBI

MUHALEBININ MALZEMELERI

2 litre süt
5 yemek kasigi un
5 yemek kasigi nisasta
1 su bardagi seker
100 gr tereyagi
1 poset crem santi


sütü, unu ;nisastayi  ve sekeri karsitirin tencereyi ocaga koyun kaynayana kadar karistirin ,
kaynadiktan sonra 5 dakika daha karistirin dibine tutmasin sonra ocaktan alin az ilidiktan sonra tereyagini ve toz crem santiyi ekleyin mikserle iyicene cirpin , kücük cup lara doldurun  isteyen tepsiyede dökebilir soguyunca dilimleyip servis edilir. muhalebimiz hazir sogumaya birakalim .

simdi 1-2 yaprak milföyü firinda pisirin  soguduktan sonra elinzle ufalayin kenara koyun dursun.

Karamel İçin

2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu (200 ml) çiğ krema sahne

HAZIRLANISI

2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin. Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karamelin altını kapatınca çiğ kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın. (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı öneririm).


HAZIRLANISI

soguyan cup daki muhalebimizi servis yapmadan önce hazirlayin yokda güzel olmuyor .
cup larin üstüne önce ufaladigimiz milfölerden serpin sonra bolcana karamel sosundan ve servis yaptin  süper bir lezet AFIYET OLSUN::


KARAMELI BIR GÜN ÖNCEDEN HAZIRLARSANIZ DAHA GÜZEL OLUR

karameli baya cok oluyor arzu eden malzemenin  yarisinda yapabilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder