12 Ocak 2013 Cumartesi

ICLI KÖFTE

HAMURU
6 su bardagi ince bulgur (köftelik)
4 bardak kaynar su
1 su bardagi irmik
4 yumurta
1 büyük sogan
2 yemek kasigi biber salcasi
200-300 gram un
tuz, karabiber, kirmizibiber

IC MALZEMELERI
1kg kiyma
1buyuk sogan
tuz, karabiber,kirmizibiber
1 su bardagi ceviz  ( ben bu sefer ceviz koymayi unutum insallah bir dahaki severe de cevizli denerim)

YAPILISI

önce kiymayi ocaga koyun kavrulsun kavrulduktan sonra sogani rendenin ince tarafinla rendeleyin kiymaya ekleyin ve tuzunu ,karabiberini ,kirmizibiberini de ekledikten sonra ocaktan alin sogumaya birakin
sonra
bulguru ve irmigi büyük bir legenin icin koyun üstüne kaynar suyu ekleyin karistirn 15 dakika bekletin sonra sogani gene rendenin ince tarafinla rendeleyin bulgurla karistirin ve ardindan yumurtalari, salcayi tuzunu kara ve kirimizi biberleri de ekleyin elinizle iyicene yogurun en sonunda ununu ekleyin ve kivamini ayarlayin ne cok sert ne de yumusak olacak en sonunda mutfak robotuna koyun ordada iyicene robotan gecirin  sertse biraz su  yumusaksa biraz un ekleyin  hamurumuz hazir
sonra
ufak parcalar alarak avucunuzun icinde bas parmaginizi suya batirin ve diger elimizdeki hamurun icini oyun sonra kiymali harctan doldurun ve agzini kaptin elinizi islatarak form verin  icli köftemiz hazir.

tencereye bol kaynar su icine biraz tuz ve sivi yag ekleyin  kayayan suyun icine 5-6 tane köfteden atin 5-10 dakika kaynasin köftelerimiz hazir.

isteyen hasladiktan sonra kizgin yagin icinde cok az köftelerimizi kizartabilir.   bu malzemelerden 45 tane köfte cikiyor

AFIYET OLSUN

SOS YAPIMI

2-3 yemek kasigi tere yagi  tavada eritin icine 1-2 kasik salca ekleyin kavrulsun sonra 1 cay bardagi su ekleyin  3-4 dis dövülmüs sarimak ekleyin  tuz karabiber kirmizi biber hepsini bir miktar kaynatin tamam koyu bir sos olacak ister haslanmis ister haslanmis ve kizartilmis köftelerimizin üzerine servisten önce sarimsakli sostan dökün ve ikram edin   AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder