20 Şubat 2014 Perşembe

KÜNEFE

 

500 g Kadayif
250 g Tereyagi
400 g Mozzarella 3 paket kulaniyom ben



Serbet

3 bucuk su bardagi seker
3 bucuk barda su
bir iki damla limon suyu


önce serbeti hazirlayalim 20 dakika kaynatalim sonra limonu ekleyelim ve sogumaya birakalim

sonra kadayiflari cok ince dogruyoruz eritigimiz tereyaginla harmanliyoruz , kadayifin yarisini dik dörtken borcama koyuyoruz ve elimizle iyicene bastiriyoruz sonra üstüne ince dogradigimiz mozzarellayi dösüyoruz ve diger kalan kadayiflari döseyip iyicene elimizle bastiriyoruz ve 200 derecede alti üstü pisene kadar pisiriyoruz  firindan cikan sicak kadayifin üstüne soguk serbeti döküp 5-10 dakkika daha söndürdügümüz firinin icinde birakiyoruz  ve afiyetle yiyoruz..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder