11 Kasım 2013 Pazartesi

AYVA TATLISI




3 tane ayva
12 yemek kasigi seker
1bardak su
bir iki tane karanfil
biraz tarcin
ayva cekirdegi



ayvalari soyun ikiye bölüm ortalarindaki cekirdekleri cikarin tencereye yerlestirin
ayvalarin icine her ayvaya 2 yemek kasigi seker biraz tarcin bir  karanfil koyun tencernin icinede
bir kac tane ayva cekirdegi atin ve bir bardak su ekleyin , düdüklünün agzinin kapatin
düdüklü kaynadiktan  bir iki dakika sonra altini kapatin
havasi ciktiktan sonra kapagini acin ayvalar pismis olacak ama tencerede daha su olmasi gerek
ocagin altini acin 15 dakika daha kaynatin suyu serbetlenen kadar sonra servis tabagina alin ben cukur yerlerine ceviz ile doldurdum ve üsünte crem santi ile süsledim  ama dondurmaylada cok güzel oluyor . AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder