HAS HASLI IRMIK TATLISI
4 yumurta
yarim su bardagindan fazla seker
1 su bardagi un
2 su bardagi irmik
1 bucuk su bardagi öl
1 bucuk su bardagi yogurt
3 vanille sekeri
1 kabartma tozu
1 su bardagi has has
serbeti
4 su bardagi seker
4 su bardagi su
yarim limonun suyu
Hazırlanışı
malzemelerini hepsini kek hamuru gibi karisitrin sonra ince uzun olan borcama dökün
180-200 derecede alti üstü kizarana kadar pisirin.
serbeti icin suyu sekeri limonu bir tencereye koyun 10-15 dakika kaynatin ilimaya birakin,
ilik serbeti pisen tatlinin üstüne dökün agzini baska bir tepsiyle kapatin ve dinlenmeye birakin
serbeti iyicene cekince ve soguyunca
servis yapabilirsiniz .
not: hamurla serbeti birlestirmeden önce ya hamur sicak yada serbet sicak olmasi gerek yada ikiside ilik .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder