24 Mart 2012 Cumartesi
ELMALI SCHMANDPASTASI
HAMURU ICIN
150 gram tereyagi
2 yumurta
100 gram seker
300 gram un
1 paket kabartma tozu
IC MALZEMESI
350 ml portakal suyu
800 ml elma suyu
3 paket vanille pudding toz halinde
6-7 tane elma
200 gram seker
ÜZERINI SÜSLEMEK ICIN
2 paket schlagsahne
3 packet schmand
4 yemek kasigi seker
tarcin
HAZIRLANISI
hamur malzemelerini hepsini karisitirin elinizle sertcene bir hamur yogurun
sonra merdaneyle büyük firin tepsisi büyüklügünde acin,
yaglanmis tepsiye döseyin. sonra ellmalari soyun ve rendeleyin,
partakal suyunu, elma suyunu, sekeri, puddingi, vanille sekeri karistirin
ocaga koyun ve bir iki tasim kaynasin sonra rendeledigimiz elmalari tencereye ekleyin bir iki tasim kaynetin ve tepsiye dösedigimiz hamurun üstüne
dökün 180 derecede 30 dakika pisirin
pisen pastayi sogumaya birakakin iyicene soguduktan sonra
sahneyi sekeri ve sahnefestigeri karistirin iyicene sertlesinceye kadar cirpin
sertlestikten sonra schmandi ekleyin icine ve bir daha cirpin ve soguyan
pastamizin üstüne döseyin , servisten önce tarcin serpin afiyet olsunn
YUKARDAKI TARIFI BEN YAPTIM YAZDIGIM MALZEMELER BÜYÜK FIRIN TEPSININE GÖRE
ASAGIDAKI TARIF LEYLA HANIMIN TARIFI KÜCÜK KELEPCELI KALIBA GÖRE 28CM
ATL TABAN ICIN MALZEMELER:
200 gr un
100 gr tereyagi
50 gr tozseker
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
IC MALZEMESI ICIN:
yarim litre elma suyu
250 ml portakal suyu
2 paket vanilyali puding ( Toz hali )
4 adet elma
ÜZERINE SÜRMEK ICIN:
1 paket schalgsahne ( Cig krema ) 200 gr
1 paket schmand ( Kaymak ) 200 gr
tarcin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
pastan gercekten cok güzel görülüyor Salihacim ellerine saglik:))
YanıtlaSil