17 Nisan 2012 Salı
KADAYIFLI MUHALEBI TATLISI
KADAYIFLI MUHALLEBI TATLISI
KADAYIF
800 GR TAZE KADAYIF
400 GR TERE YAGI
TERE YAGINI ERITIN SONRA KADAYIFLERI BIR KABA ALIP ELINIZLE DAGITINIZ ICINE TERE YAGINI DÖKÜP IYICE KADAYIFE YAGI YEDIRINIZ SONRA BIR BORCAMA ELINIZLE BASTIRIN VE FIRINA VERIP EN SON AYARDA ALTINI ÜSTÜNÜ KIZARTINIZ
SERBETI ICIN:
4 SU BARDAGI SU
4 SU BARDAGI TOZSEKER
yarim LIMONun SUYU
SERBETI YARIM SAAT KAYNAT VE SOGUYAN SICAK KADAYIFIN ÜZERINE DÖKÜP CEKMESINI BEKLEYELIM SERBET SOGUK KADAYIF SICAK OLMASI GEREK
MUHALEBISI ICIN
150 gr tereyagi
5 silme yemek kasigi un
1 litre süt
2 vanillesekeri
5-6 yemek kasigi seker
2 paket crem santi (schlagcrem)
HAZIRLANISI
tereyagini eritin icine unu koyun ve rengi degisene kadar kavurun sonra diger malzemeleri ekleyin
bir iki dakika kaynasin sonra ocaktan indirin sogumaya birakin az ilidiktan sonra 1 paket crem santiyi toz halinde ekleyin mikserler cirpin ve muhalebimiz hazir sogumus ve serbetini cekmis kadayifin üstüne dökün sogumaya birakin sonra
1 paket crem santiyi üzerinde yazdigi gibi cirpin ve arzuya göre kadayifimizi süsleyin santiyle
HERKEZE AFIYET OLSUN
cok begenildi herkeze tavsiye ederim
bu malzemeleri büyük firin borcam tepsisine
kücük borcama yarisini kulanin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
cok güzel olmus canim ellerine saglik yarin sabah ins. ekliyecem tarifini_:)
YanıtlaSil