MEYVALI YAS PASTA (MELISANIN)
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi un
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
4-5 yemek kasigi su yada meyve suyu
IC MALZEMESI
1 paket quark 500 ml
2 paket schmand 200ml
1 paket schlagcrem (cremsanti)
1paketin icine 2 tane poset
cikiyor ikisininde üstündeki tarife göre hazirlayin 7-8 yemek kasigi seker arzuya göre tadina bakin sonra ilave edin sekerini
2 paket vanille sekeri
bir kac damla limon suyu ben yarmi limon kulandim
arzu etiginiz meyvelerden
Hazırlanışı
kek icin önce yumurtalarin sarilarini ve beyazlarini ayirin,
beyazlarini iyicene cirpin cok sert olsun ve kenara koyun.
sonra yumurta sarisini, sekeri ve biraz meyve suyunla birlikte
iyicene cirpin sonra unu ve kabartma tozunu vanilllesekeri ekleyin
iyicene cirpin sonra kar gibi cirptigimiz yumurta beyazini hamurun icine
yavascana ekleyin ve biraz karistirin sonra pasta kalibina dökün ve ve
önceden isitigimiz firinda 170 derecede 40 dakika pisirin ve ilk 20
dakika firinin agzini acmayin yoksa cöker pandispanyamiz.
pisen pandispanyamizi sogumaya birakalim bu arada icinin
malzemelerini hazirlayin önce quarki schmandi sekeri venillesekeri
limonsuyunu hepsini iyicene cirpin ayri bir kapta cremsantiyi cirpin ve
quarkli karisimin icine karistirin buzdolabina koyun pandispanya
sogurkene quarkimizde iyicene sogusun ve sertlesin.
bu arada muzlari dograyin kivileri dograyin konserve mandalinalari
süzün ve suyunu ayirin sonra pandispanyayi islatacaz mandalinanin
suyunla.
soguyan pandispanyamizi bir kere ortadan ayirin mandalinanin suyunla
birinki katini biraz islatin sonra quarkli karisimdan bir kat sürün ve
üstüne dilimledigimiz meyvelerden döseyin sonra üstüne diger kat hamuru
koyun ve gene mandalinanin suyunla islatin quarkli karisimi üstüne ve
yanlarina sürün sonra arzuya göre meyvelerle süsleyin.
AFIYET OLSUNNNNNNNNNNNN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder