hamuru
1 yumurta
1cay bardagi seker
100 gram margarin
1 kabartmatozu
1 vanillesekeri
alldig kadar un
sert bi hamur el le yugurulacak sekilde merdaneyle tepsinin büyüklügüne
göre acin tepsiye yerlestirin incecik olacak.
üst malzemesi
2 büyük paket quark
1 su bardaktan az sivi yag
1 su bardagi seker
2 paket pudding(toz halinde daha pisirmeden )
2 paket vanillesekeri
3 yumurtanin sarisi
1 litre süt
yarim limonun su
1-2 konserve mandalina
Mandalinadan haric bunlarin hepsini karistirin ve tepsiye serdiginiz hamurun üstüne yavasca dökün
sonra mandalinalari ortadan bölün hamurun üstüne döktügünüz quarkli sivinin icine atin
sonra 180 derecede 30-45 arasi pisirin .
Firindan cikardiginizda üstü pismemis gibi daha sallanabilir ama soguyunca icini cekiyor zaten bu pastayi bir gün önceden yapin bir gece iyicene icini cekerse öyle daha güzel oluyor.
Ben pasta pistikten ve soguduktan sonra mandalinanin suyuna biraz jölle ve biraz limon suyu ekledim
pastanin üstüne sürdüm hem görüntüsü güzel oldu hemde mayhos bir tat verdi tabiki siz jölle yapmak zorunda degilsiniz istemezseniz mandalinayida koymadan yapabilirsiniz .
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder