20 Şubat 2014 Perşembe
KÜNEFE
500 g Kadayif
250 g Tereyagi
400 g Mozzarella 3 paket kulaniyom ben
Serbet
3 bucuk su bardagi seker
3 bucuk barda su
bir iki damla limon suyu
önce serbeti hazirlayalim 20 dakika kaynatalim sonra limonu ekleyelim ve sogumaya birakalim
sonra kadayiflari cok ince dogruyoruz eritigimiz tereyaginla harmanliyoruz , kadayifin yarisini dik dörtken borcama koyuyoruz ve elimizle iyicene bastiriyoruz sonra üstüne ince dogradigimiz mozzarellayi dösüyoruz ve diger kalan kadayiflari döseyip iyicene elimizle bastiriyoruz ve 200 derecede alti üstü pisene kadar pisiriyoruz firindan cikan sicak kadayifin üstüne soguk serbeti döküp 5-10 dakkika daha söndürdügümüz firinin icinde birakiyoruz ve afiyetle yiyoruz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder