11 Mayıs 2012 Cuma

ELMA PÜRELI PASTA

BETÜLÜN ELMA PÜRELI PASTASI

BETÜLÜN ELMA PÜRELI PASTASI

BETÜLÜN ELMA PÜRELI PASTASI

ve betülden bir pasta daha 
elma püreli pasta

malzeme
1 kg elma
1 bardaktan az seker
yarim limon suyu
1paket vanille sekeri
biraz tarcin
2 paket betibör biskui

elmalarin hazirlanisi
elmalari soyun dilimleyin sekerle ve limonla  birlikte tencereye koyun kisik ateste pisirin.
pisen elmalari püre haline getirin cok sulu olduysa yarim kasik nisastayi az suyla karistirin 
elmalarin iicine dökün bir iki tasim kaynatin sonra tarcini koyun ocaktan indirin biraz sogusun.
(isterseniz ceviz ve kuru üzüm de konulabilir icine)

hazirlanisi

borcamin icine 1)bir sira biskui döseyin üstüne elma püresi sürün elmanin üstünede crem santi sürün sonra ikinci 2) sira biskuiyi döseyin ve gene elma püresi ve üstüne crem santi sonra 3) ücüncü sira biskui ve üstüne crem santi  koyun buzdolabinda  bir iki saat sogusun.
sonra dilimleyin her dilimin üstüne kiraz recelinden birer tane kiraz koyun hem görüntüsü
hem de tadi güzel olmus.



AFIYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder