11 Mayıs 2012 Cuma

KAYIK POGACA



HAMURUN MALZEMESI
500 ml buttermilch 1 may 1 seker  kasigi seker ,tuz, 1 cay bardagi sivi yag ,1 cay bardagi ilik su, 3 yumurtanin beyazi (sarisi üstüne sürülecek) 1 paket patatespüresi ,1kg yakin un 


HAZIRLANISI
sekeri mayayi biraz suyla sulandirin, sonra diger malzemeleri katin ve hamuru yogurun kabarmasi icin sicak bir yere koyun 

bu arada icini hazirlayin
KIYMASI ICIN
kiyma 2-3 sivir biber 2 sogan 1 domates tuz karabiber kirmizi biber biraz sivi yag 1 seker kasigi salca

sogani , biberi, domatesi ince  dograyin baharti kiymayi karisirin  ve hepsini harmanlayin,  icimiz hazir.

mayalanmis hamurdan bezeler yapin elinizle ince uzun acin ortasina kiymali icten koyun,
ve kerarlarindan hamuru birlestirin, ortasi acik kalsin ki kiymalar pisin, firin tepsisine döseyin
biraz beklesin mayasini alsin sonra yumurta sarisini üstlerine  sürün  ve 220-250 derecede pisirin . 
BETÜLÜM ELLERINE SAGLIK COK GÜZEL OLMUS
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder