11 Mayıs 2012 Cuma

GÜL POGACA





- 2 su bardağı ılık su,
- 1 su bardağı ılık süt,
- 1,5 su bardağı sıvı yağ,
- 2 tane yumurta (  sarısı üzerine)
- 1kuru maya,
- 4 çorba kaşığı toz şeker,
- 2 tatlı kaşığı tuz,
- Aldığı kadar un.


sekeri mayayi biraz suyla sulandir sonra diger malzemeleri
katin ve hamuru yogurun kabarmasi icin sicak bir yerde bekletin

mayalanmis hamuru beze yapin , sonra elinizi biraz yaglayin
ve hamuru elinizle pastirarak  acin sonra  4 kenarlarindan kesin   resimdeki gibi ortasina peyniri koyun ve gül seklinde katlayin tepsiye dizin biraz
tepsi mayasini alsin ,üstüne  yumurtasarisi sürün 200 derecede 
pisirin.

AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder