22 Eylül 2012 Cumartesi

AZ ACILI BIBERLI SOS

1 kg kirmizi etli biber
5-10 tane kücük aci biber arzuya göre cagaltabilirsiniz
 1-2 kg domates
 3-4 iri dis sarimsak
1-2 yemek kasigi tuz
yarim cay bardagi sirke
 yarim cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi silme seker

yanimda ya
Hazırlanışı domatesleri kaynar suyun icine atin ve 2 dakika kaynasin sonra cikarin kabuklarini soyun rondoda cekin ve tencereye koyun tuzunu atin suyunu cekene kadar 10-15 dakika kaynasin bu arada biberleri yikayin  elinizle ufak ufak dograyin , sonra kaynamis olan domateslerin icine diger malzemelerle birlikte hepsini  koyun biberi,sirkeyi ve sarimsagi bir iki tasim kaynatin ve hemen ocaktan alin tuzuna bakin az ise ekleyin, sicak sicak kavonozlara doldurun kavonozu kafasinin üstüne kapatin o zaman agzi vakumlaniyor daha dayanikli oluyor bu sekilde soguk yerde muhafaza edebilirsiniz.      afiyet olsun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder