6 Haziran 2012 Çarşamba

QUARKKUCHEN MIT MANDARINEN auf BLECH





hamuru

1 yumurta
1cay bardagi seker
100 gram margarin
1 kabartmatozu
1 vanillesekeri
alldig kadar un

sert bi hamur el le yugurulacak  sekilde merdaneyle tepsinin büyüklügüne
 göre acin tepsiye yerlestirin incecik olacak.


üst malzemesi

2 büyük  paket quark
1 su bardaktan az sivi yag
1 su bardagi seker
2 paket pudding(toz halinde daha pisirmeden )
2 paket vanillesekeri
3 yumurtanin sarisi
1 litre süt
yarim limonun su
1-2 konserve mandalina

 Mandalinadan haric bunlarin hepsini  karistirin ve tepsiye  serdiginiz hamurun üstüne  yavasca dökün 
sonra mandalinalari  ortadan bölün hamurun üstüne döktügünüz quarkli sivinin icine atin  
sonra 180 derecede 30-45 arasi pisirin .
Firindan cikardiginizda üstü pismemis gibi daha sallanabilir ama soguyunca icini cekiyor zaten bu pastayi bir gün önceden yapin bir gece iyicene icini cekerse  öyle daha güzel oluyor. 

Ben pasta pistikten  ve soguduktan sonra mandalinanin suyuna biraz jölle  ve biraz limon suyu ekledim
 pastanin üstüne sürdüm hem görüntüsü güzel oldu hemde mayhos bir tat verdi tabiki siz jölle yapmak zorunda degilsiniz istemezseniz mandalinayida koymadan yapabilirsiniz .

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder