20 Nisan 2012 Cuma

ASÜRE













MALZEMELER
 1kg asurelik bugday
400g kuru kaysi
 250g kuru üzüm
 250g kuru inciR 
250g kuru elma 
300g kabugu soyulmus badem 
150g findik ici 
150g kabugu soyulmus ceviz 
 400g haslanmis nohut 
400g haslanmis kuru fasulye 
1-2 tane portakal kabugu rendesi
1 limonun suyu
biraz tuz 
1bucuk kilo seker 
2-3 su bardagi süt 
bir tutam cörek otu
bir tutam susam
  
BU MALZEMELERLE COK BÜYÜK BIR TENCERE ASURE OLUYOR ISTERSENIZ YARISINIDA YAPABILIRSINIZ    
meyveleri ufak ufak dograyin pisirmeden bir iki saat önce kaynar suda bekletin yumusasinlar . ceviz, findik ve bademleri de bir gün önceden kaynar suya islatin tek tek kabuklarini soyun cevizleri ve bademleri kabuklu atarsaniz asürenizin rengi koyu olur  nohur ve fasulyalarida bir gün önceden haslayin

Hazırlanışı
bugdayi aksamdan islatin sabah o islatiginiz suyla birlikte düdüklüde pisirin , düdüklünün agzini actiginizda tabi suyunu cekmis olacak , üstüne sicak kaynamis su ekleyin tenceredeki bugday kaynamaya basladiktan sonra tek tek diger malzemeleri ekleyin, önce kuru üzümü , sonra elmalari portakal kabugu rendesini ,findik , badem , ceviz, bunlar bir iki tasim kaynatin sonra nohut ve fasulayayi ekleyelim, en sonunda kaysiyi ,inciri ,sekeri ve tuzu ekleyelim bir kac dakika kaynatalim tadina bakin sekeri iyimi sonra meyveler pistiyse altini kapatmadan önce yavas yavas karistira karistira sütünü ekleyin bir iki tasim kaynatip ocaktan indirin   bir saat beklesin sonra servis yapin hemen ocaktan indirince servis yapilirsa biraz civik oluyor ama az dinlenince kendini topluyor . servis yaparkene arzuya göre tabagin üstünü süsleyebilirsiniz (nar, findik ,ceviz.........)


    AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder