19 Mart 2012 Pazartesi

Baklava



Malzemeler  

1 su bardagi su  
yarim bardak erimis margarin
 1 yemek kasigi sirke  
biraz tuz
 un
sert bir hamur olacak      

serbet
1 kg seker
1 litre su
Hazırlanışı suyu yagi sirke ve un ile hamur yogurun fazla yumusak olmasin. sonra 40 tane beze yapin birakin bezeler dinlensin   sonra tabak büyüklügünde bezeleri tek tek acin 10 tane bezeyiz üst üste koyun ve her bezenin arasina nisasta eleyin yani bir bezeyi tabak büyüklügünde acin üstüne nisasta eleyin ve diger actiginiz bezeyi nisastanin üstüne koyun ve gene nisasta eleyin böyle on tane bezeyi üst üste koyun en üstüne gene nisasta eleyin ve merdane ile on tane actigimiz bezenin hepsini birden tepsinin büyüklügünde acin hamuru sonra tepsiye actiginiz hamuru koyun hamur tepsiye büyük geliyorsa kenarlarini kesin ve artan parcalari hamurun üstüne tepsiye döseyin sonra diger on tane bezeyi yukardaki gibi tek tek acin nisasta eleyin sonra on tanesini birden acin ve ilk actigimiz hamurun üstüne koyun simdi 20 kat oldu ve bu 20 katin üstüne bol ceviz dökelim sonra ben 10 kattan sonra biraz ceviz döktüm ve 20 kat olduktan sonra biraz daha ceviz döktüm  diger hamurlarida ayni böyle onar onar acin üst üste koyun yani cevizden sonra bir 20 kat daha döseyin ama üst kati mutlaka 20 kat olsun tepsiye actiginiz hamurlar tepsiden büyük gelirse kenarlarini kesin ve tepsinin icine koyun sonra baklavamizi baklava dilerimlerine keselim 400 gr tereyagini eritin icine birazda sivi yag ekleyin kestigimiz baklvanin üstüne dökün yag baklavalarin üstüne kadar ciksin sonra 160 derecede 45 dakika pisirin bu arada sekeri ve suyu ve bir kac damla limon suyu damlatin 15-20 dakika kaynatin ocaktan cektin 5-10 dakika bekleyin ve hafif ilimis olan baklavanin üstüne dökün baklava ve serbet ikiside ilik olsun  
 afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder