BETÜLÜN ELMA PÜRELI PASTASI
ve betülden bir pasta daha
elma püreli pasta
malzeme
elma püreli pasta
malzeme
1 kg elma
1 bardaktan az seker
yarim limon suyu
1paket vanille sekeri
biraz tarcin
2 paket betibör biskui
elmalarin hazirlanisi
elmalari soyun dilimleyin sekerle ve limonla birlikte tencereye koyun kisik ateste pisirin.
pisen elmalari püre haline getirin cok sulu olduysa yarim kasik nisastayi az suyla karistirin
elmalarin iicine dökün bir iki tasim kaynatin sonra tarcini koyun ocaktan indirin biraz sogusun.
(isterseniz ceviz ve kuru üzüm de konulabilir icine)
hazirlanisi
1 bardaktan az seker
yarim limon suyu
1paket vanille sekeri
biraz tarcin
2 paket betibör biskui
elmalarin hazirlanisi
elmalari soyun dilimleyin sekerle ve limonla birlikte tencereye koyun kisik ateste pisirin.
pisen elmalari püre haline getirin cok sulu olduysa yarim kasik nisastayi az suyla karistirin
elmalarin iicine dökün bir iki tasim kaynatin sonra tarcini koyun ocaktan indirin biraz sogusun.
(isterseniz ceviz ve kuru üzüm de konulabilir icine)
hazirlanisi
borcamin icine 1)bir sira biskui döseyin üstüne elma püresi sürün elmanin üstünede crem santi sürün sonra ikinci 2) sira biskuiyi döseyin ve gene elma püresi ve üstüne crem santi sonra 3) ücüncü sira biskui ve üstüne crem santi koyun buzdolabinda bir iki saat sogusun.
sonra dilimleyin her dilimin üstüne kiraz recelinden birer tane kiraz koyun hem görüntüsü
hem de tadi güzel olmus.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder