MALZEME
2 su bardagi su
1 su bardagu süt
1 maya
2 cay kasigi seker
biraz tuz
1 kilodan az daha fazla un
3-4 yemek kasigi sivi yag
bir kasenin icine bir bardak suyu ,sekeri, mayayi karistirin sonra
diger malzemeleri karistirin hamuru yogurun , elinize sivi yagi dökün
hamuru yogurarark cikarin elinizi hamurdan
patatesli ic
1bucuk kilo haslanmis patates
3-4 tane orta boy sogan
yarim su bardagi sivi yag
tuz
kirmizi biber
kara biber
maydonos
beyaz peynir
soganlari incecik dograyin bol yagin icinde kavurun , patatesleri soyun püre haline getirin,
icine bol yagda kavrulmus sogani ekleyin ve diger malzemeleride koyun hepsini püre yapin
ic malzememiz hazir.
üstünün sosu
3 yemek kasik yogurt
3 yemek kasigi süt
2 yumurta
cörek otu
susam
yogurtu,sütü,yumurtayi cipin tepsi mayasini almis olan hamurun üstüne sürün sonra cörek otu,susam serpin firina sürün
hazilanisi
Avuc ici kadar büyüklügünde hamur alinelinize beze yapin tezgahin üstüne siralayin.
sonra 1 tane bezeyi alin oklavayla tabak büyüklügünde acin genis bir tabagin icine koyun ve üstünü
bol yagla yaglayin, ve diger bezeyi ayni büyüklükte acin yaglanmis hamurun üstüne koyun
ve onuda yaglayin bu sekilde 10 tane beze acin üst üste koyun ve her katini bol yaglayin sonra
hamurlari ters cevirin ilk actiginiz hamur en üste gelsin, ilk actginiz hamuru alin
tezgahin üstüne kenarlarindan yavasca asila asila hamuru acin sonra hazirladiginiz ic malzemeyi
(ben bu sefer patatesli yaptim güzel oldu)
actiginiz hamurun üstüne serpin ve elinizle hamuru yuvarlayin istediginiz sekilde tepsiye siralayin.
birakin tepsi mayasini alsin iyicene kabarsin sonra üstüne hazirladiginiz sosu dökün ve 220-250 dercede pisirin.
AFIYET OLSUN
2 su bardagi su
1 su bardagu süt
1 maya
2 cay kasigi seker
biraz tuz
1 kilodan az daha fazla un
3-4 yemek kasigi sivi yag
bir kasenin icine bir bardak suyu ,sekeri, mayayi karistirin sonra
diger malzemeleri karistirin hamuru yogurun , elinize sivi yagi dökün
hamuru yogurarark cikarin elinizi hamurdan
patatesli ic
1bucuk kilo haslanmis patates
3-4 tane orta boy sogan
yarim su bardagi sivi yag
tuz
kirmizi biber
kara biber
maydonos
beyaz peynir
soganlari incecik dograyin bol yagin icinde kavurun , patatesleri soyun püre haline getirin,
icine bol yagda kavrulmus sogani ekleyin ve diger malzemeleride koyun hepsini püre yapin
ic malzememiz hazir.
üstünün sosu
3 yemek kasik yogurt
3 yemek kasigi süt
2 yumurta
cörek otu
susam
yogurtu,sütü,yumurtayi cipin tepsi mayasini almis olan hamurun üstüne sürün sonra cörek otu,susam serpin firina sürün
hazilanisi
Avuc ici kadar büyüklügünde hamur alinelinize beze yapin tezgahin üstüne siralayin.
sonra 1 tane bezeyi alin oklavayla tabak büyüklügünde acin genis bir tabagin icine koyun ve üstünü
bol yagla yaglayin, ve diger bezeyi ayni büyüklükte acin yaglanmis hamurun üstüne koyun
ve onuda yaglayin bu sekilde 10 tane beze acin üst üste koyun ve her katini bol yaglayin sonra
hamurlari ters cevirin ilk actiginiz hamur en üste gelsin, ilk actginiz hamuru alin
tezgahin üstüne kenarlarindan yavasca asila asila hamuru acin sonra hazirladiginiz ic malzemeyi
(ben bu sefer patatesli yaptim güzel oldu)
actiginiz hamurun üstüne serpin ve elinizle hamuru yuvarlayin istediginiz sekilde tepsiye siralayin.
birakin tepsi mayasini alsin iyicene kabarsin sonra üstüne hazirladiginiz sosu dökün ve 220-250 dercede pisirin.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder