HAMURUN MALZEMESI
500 ml buttermilch 1 may 1 seker kasigi seker ,tuz, 1 cay bardagi sivi yag ,1 cay bardagi ilik su, 3 yumurtanin beyazi (sarisi üstüne sürülecek) 1 paket patatespüresi ,1kg yakin un
HAZIRLANISI
sekeri mayayi biraz suyla sulandirin, sonra diger malzemeleri katin ve hamuru yogurun kabarmasi icin sicak bir yere koyun
bu arada icini hazirlayin
KIYMASI ICIN
kiyma 2-3 sivir biber 2 sogan 1 domates tuz karabiber kirmizi biber biraz sivi yag 1 seker kasigi salca
sogani , biberi, domatesi ince dograyin baharti kiymayi karisirin ve hepsini harmanlayin, icimiz hazir.
mayalanmis hamurdan bezeler yapin elinizle ince uzun acin ortasina kiymali icten koyun,
ve kerarlarindan hamuru birlestirin, ortasi acik kalsin ki kiymalar pisin, firin tepsisine döseyin
biraz beklesin mayasini alsin sonra yumurta sarisini üstlerine sürün ve 220-250 derecede pisirin .
BETÜLÜM ELLERINE SAGLIK COK GÜZEL OLMUS
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder