27 Eylül 2012 Perşembe
APFELRAHMKUCHEN (kaymakli elma pastasi)
HAMURU kücük tepsi
100 g margarin
100g seker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanillesekeri
200 g un
BÜYÜK BORCAMA YAPACAKSANIZ YAGINI 120 gram kulanin ununu birazda fazla koyun hepsi bu
SOSU kücük tepsi icin
2 paket sahne (400ml)
1 Schmand
1 paket toz Vanillepuddingi
2 yumurta
100g seker
2 vanillesekeri
yarim limon suyu
SOS BUYUK DIK DÖKTGEN BORCAMA ICIN
3 paket sahne
2 paket schmand
1 bucuk paket vanilletozu
2 yumurta
120 gram seker
2 vanillesekeri
yarim limon suyu
ELMALARI ICIN
4-5 elma
biraz tarcin
yarim limonun suyu
ÜSTÜNE
100 gram badem yada ceviz kirilmis
1 paket vanille sekeri
2 kasik kaysi receli
bademi ve vanilleyi serpin yari pismis pastanin üstüne sonra devam pirisin firindan ciktiktan sonra kaysi recelinden sürün ve sogumaya biraktin
ama ben birde asagidaki tarife göre denedim o da güzel oldu arzuya göre afiyet olsun
100 gr badem kirintisi
1 yemek kasigi tereyagi
yarim cay bardagi süt
hepsini kaynatin sonra yari pismis pasanin üstüne sürün ve devam pisirin
hamurun bütün malzemelerini karistirin elinizle yogurun sonra yuvarlar 28lik kaliba doseyin elinizle ben dik dörtgen tepsiye yaptim . Hamuru dösedikten sonra elmalari soyun kare kare kesin ben ince uzun yaptim ama sanki cok büyük geldi bana onun icin kare kare ufak ufak dograyin yarim limon suyu tarcin karistirin hamurun üstüne yayin . sonra sahneyi , schmandi puddingi yumurtayi sekeri vanille sekeri iyicene cirpin köpürene kadar sonra elmalarin üstüne dökün ve 170 derecede yarim saat pisirin sonra 100gram kirilmis badem yada ceviz biraz sekerle karistirin yari pismis olan pastamizin üstüne dökün sonra bir yarim saat daha pisirin firindan cikarin 2 kasik kaysi recelini cok az bir kaynar sicak suyla karistin ve pismis olan pastanin üstne sürün parlasin sogumaya birakin ve afiyetle yiyin
tadi cok güzel herkze tavsiye ederim bir gün önceden pisirin ve ertesi gün tüketin iyicene ceksin icini
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder