22 Eylül 2012 Cumartesi
KARNI YARIK
4-5tane patlican
300gram kiyma
1-2 tane sogan
3-4 tane biber
1-2 tane domates
1-2dis sarimsak
biraz salca
biraz tuz
karabiber
kirmizi biber
sivi yag
biraz maydonoz
patlicanlari yikayin kurulayin ve kizgin yagin icinde kabuklarinla birlikte kizartin sogumaya birakin bu arada kiymayi kavurun icine biraz sivi yag ekleyin ufak dogradiginiz soganlari kavurun sonra biberleri biraz kavurun ve diger bütün malzemeleri ekleyin hepsini kavurun soruna yarim cay bardagi su ekleyin kaynadiktan sonra tuzuna bakin ve icimiz hazir
patlicanlarimiin kabuklarini soyun ortadan kesin ve tepsiye yerlesitirin kestiginiz taraf yukari gelsin cok az tuz serpin patlicanlarin ortalarini catalla biraz bastirin yer acilsin o actiginiz yerleri yaptigimiz ic harcinla doldurun sonra biraz su ve salcayi karistirin patlicanlarin yarisina gelecek kadar su ekleyin tepsiye patlicanlarin üstüne birer biber parcasi yada domatesle süsleyin sonra 200 derecede 20 dakika pisirin . AFIYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder