5-10 tane kücük aci biber arzuya göre cagaltabilirsiniz
1-2 kg domates
3-4 iri dis sarimsak
1-2 yemek kasigi tuz
yarim cay bardagi sirke
yarim cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi silme seker
yanimda ya
Hazırlanışı
domatesleri kaynar suyun icine atin ve 2 dakika kaynasin
sonra cikarin kabuklarini soyun rondoda cekin ve tencereye
koyun tuzunu atin suyunu cekene kadar 10-15 dakika kaynasin bu arada biberleri
yikayin elinizle ufak ufak
dograyin , sonra kaynamis olan
domateslerin icine diger malzemelerle birlikte hepsini koyun biberi,sirkeyi ve sarimsagi
bir iki tasim kaynatin ve hemen ocaktan alin tuzuna bakin az ise ekleyin,
sicak sicak kavonozlara doldurun kavonozu kafasinin üstüne kapatin
o zaman agzi vakumlaniyor daha dayanikli oluyor bu sekilde soguk yerde
muhafaza edebilirsiniz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder