4 Şubat 2012 Cumartesi

HAS HASLI IRMIK TATLISI







 HAS HASLI IRMIK TATLISI


4 yumurta
yarim su bardagindan fazla seker
1 su bardagi un
2 su bardagi irmik
1 bucuk su bardagi öl
1 bucuk su bardagi yogurt
3 vanille sekeri
1 kabartma tozu
1 su bardagi has has 




serbeti
4 su bardagi seker
4 su bardagi su
yarim limonun suyu



    Hazırlanışı
    malzemelerini hepsini kek hamuru gibi karisitrin sonra ince uzun olan borcama   dökün
180-200 derecede alti üstü kizarana kadar pisirin.
    

    serbeti icin suyu sekeri limonu bir tencereye koyun 10-15 dakika kaynatin ilimaya birakin,
ilik serbeti pisen tatlinin üstüne dökün  agzini baska bir tepsiyle kapatin ve dinlenmeye birakin
serbeti iyicene cekince ve soguyunca
 servis yapabilirsiniz .
  
 not: hamurla serbeti birlestirmeden önce ya hamur sicak yada serbet sicak olmasi gerek yada ikiside ilik .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder