22 Şubat 2012 Çarşamba

MEYVELI YAS PASTA (melisa)











MEYVALI YAS PASTA (MELISANIN)




3 yumurta
1 su bardagi toz seker 
1 su bardagi un 
1 pkt kabartma tozu, 
1 pkt vanilya,
 4-5 yemek kasigi su yada meyve suyu     
 IC MALZEMESI   
 1 paket quark 500 ml
 2 paket schmand 200ml
 1 paket schlagcrem (cremsanti)
 1paketin icine 2 tane poset cikiyor ikisininde üstündeki tarife göre hazirlayin 7-8 yemek kasigi seker arzuya göre tadina bakin sonra ilave edin sekerini 2 paket vanille sekeri bir kac damla limon suyu ben yarmi limon kulandim     arzu etiginiz meyvelerden
Hazırlanışı kek icin önce yumurtalarin sarilarini ve beyazlarini ayirin, beyazlarini iyicene cirpin cok sert olsun ve kenara koyun. sonra yumurta sarisini, sekeri ve biraz meyve suyunla birlikte iyicene cirpin sonra unu ve kabartma tozunu vanilllesekeri ekleyin iyicene cirpin sonra kar gibi cirptigimiz yumurta beyazini hamurun icine yavascana ekleyin ve biraz karistirin sonra pasta kalibina dökün ve ve önceden isitigimiz firinda 170 derecede 40 dakika pisirin ve ilk 20 dakika firinin agzini acmayin yoksa cöker pandispanyamiz.   pisen pandispanyamizi sogumaya birakalim bu arada icinin malzemelerini hazirlayin önce quarki schmandi sekeri venillesekeri limonsuyunu hepsini iyicene cirpin ayri bir kapta cremsantiyi cirpin ve quarkli karisimin icine karistirin buzdolabina koyun pandispanya sogurkene quarkimizde iyicene sogusun ve sertlesin.   bu arada muzlari dograyin kivileri dograyin konserve mandalinalari süzün ve suyunu ayirin sonra pandispanyayi islatacaz mandalinanin suyunla.       soguyan pandispanyamizi bir kere ortadan ayirin mandalinanin suyunla birinki katini biraz islatin sonra quarkli karisimdan bir kat sürün ve üstüne dilimledigimiz meyvelerden döseyin sonra üstüne diger kat hamuru koyun ve gene mandalinanin suyunla islatin quarkli karisimi üstüne ve yanlarina sürün sonra arzuya göre meyvelerle süsleyin.     AFIYET OLSUNNNNNNNNNNNN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder