ARKADASIM ZEYNEP E COK TESEKÜR EDIYORUM BU TARIF ICIN |
Malzemeler:
Hamuru icin:
4 yumurta
125g tozseker
100-150 gram un
1.p vanilyasekeri
1 kabartmatozu (100 gram tereyagi )
Üzeri icin:
50g tereyagi
40g toz seker
3y.kasigi sivikrema ( sütte olur)
1y. kasigi bal
100g badem yapraklari Kremasi icin:
1litre süt
2p. vanilyapudin
2p. kremsanti
Yapilisi:
Hamuru icin olan malzemeleri karistirip yaglikagit serili 26lik pasta
kalibina kekimiz dökülür ve önceden isitilmis firinimizda 180 derecede
20dk. pisirilir 1.resimde.
Hamurumuz 20 piserken bizde diger tarafdan üzerini haziliyoruz.
tereyagi ,seker ,krema, bal ve bademi ocagimizda 2 dakka kaynatip geri
aliyoruz. 2.resimde
20dakka sonra üzeri hafif kizarmis oluyor kekimizi cikariyoruz ve
hazirladigimiz karisimikekimizi üzerine iyicene yayiyoruz, tekrar firina
veriyoruz kekimizi ve 10 dakka daha pisiriyoruz.
kekimizin üzerinde bademlerimiz iyicene kizariyor 3.resimde oldugu gibi.
kekimiz sogurken sizde kremayi hazirlayin, önce 1litre sütle 2 p.
vanilyapuddingi pisirin ve sogumaya birakin, sogutulurken devamli
karistirin daha cabuk sogur ve üzeri kaymak tutmaz. Iyice soguyunca
kremsantileri icine tökün ve mikserle iyice cirpin kremaniz hazir.
Not: türkiyede pudinkler sekerli oldugu icin kremsantide ekleyince cok
tatli olabilir isterseniz 2 kutu sivi kremayi iyice cirpin ve sonra
soguyan pudinge ekleyin)
kekimiz iyicene soguyuncada 4.resimde oldugu gibide kekimizi 2 ye bölüyoruz.
5.resimde dikkat ederseniz kekin üst kismina gelen
bademli tarafini 12 böldüm.( Bunu yapmazsaniz pastanizi keserken tüm
krema disa cikar.)
6.resimde gördügünüz gibide kremayi kekimizi üzerine sürdükten sonrada 12 parcaya ayirdigim keki üzerine dizdim.
7. resimde son asamasi ve kapatip buzdolabinda en az 5
saat sogumaya birakin , pastamizi cok kolay kesip ikram edebilirsiniz
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder