MUHALEBININ MALZEMELERI
2 litre süt
5 yemek kasigi un
5 yemek kasigi nisasta
1 su bardagi seker
100 gr tereyagi
1 poset crem santi
sütü, unu ;nisastayi ve sekeri karsitirin tencereyi ocaga koyun kaynayana kadar karistirin ,
kaynadiktan sonra 5 dakika daha karistirin dibine tutmasin sonra ocaktan alin az ilidiktan sonra tereyagini ve toz crem santiyi ekleyin mikserle iyicene cirpin , kücük cup lara doldurun isteyen tepsiyede dökebilir soguyunca dilimleyip servis edilir. muhalebimiz hazir sogumaya birakalim .
simdi 1-2 yaprak milföyü firinda pisirin soguduktan sonra elinzle ufalayin kenara koyun dursun.
Karamel İçin
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu (200 ml) çiğ krema sahne
HAZIRLANISI
2
su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin. Şeker
iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya
devam edin. Karamelin altını kapatınca çiğ kremayı da ekleyin ve
karıştırın, soğumaya bırakın. (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı
öneririm).
HAZIRLANISI
soguyan cup daki muhalebimizi servis yapmadan önce hazirlayin yokda güzel olmuyor .
cup larin üstüne önce ufaladigimiz milfölerden serpin sonra bolcana karamel sosundan ve servis yaptin süper bir lezet AFIYET OLSUN::
KARAMELI BIR GÜN ÖNCEDEN HAZIRLARSANIZ DAHA GÜZEL OLUR
karameli baya cok oluyor arzu eden malzemenin yarisinda yapabilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder