MALZEMELER
1kg asurelik bugday
400g kuru kaysi
250g kuru üzüm
250g kuru inciR
250g kuru elma
300g kabugu soyulmus badem
150g findik ici
150g kabugu soyulmus ceviz
400g haslanmis nohut
400g haslanmis kuru fasulye
1-2 tane portakal kabugu rendesi
1 limonun suyu
1 limonun suyu
biraz tuz
1bucuk kilo seker
2-3 su bardagi süt
bir tutam cörek otu
bir tutam susam
bir tutam susam
BU MALZEMELERLE COK BÜYÜK BIR TENCERE ASURE OLUYOR ISTERSENIZ YARISINIDA YAPABILIRSINIZ
meyveleri ufak ufak dograyin pisirmeden bir iki saat önce kaynar suda bekletin yumusasinlar . ceviz, findik ve bademleri de bir gün önceden kaynar suya islatin tek tek kabuklarini soyun cevizleri ve bademleri kabuklu atarsaniz asürenizin rengi koyu olur nohur ve fasulyalarida bir gün önceden haslayin
bugdayi aksamdan islatin sabah o islatiginiz suyla birlikte düdüklüde pisirin , düdüklünün agzini actiginizda tabi suyunu cekmis olacak , üstüne sicak kaynamis su ekleyin tenceredeki bugday kaynamaya basladiktan sonra tek tek diger malzemeleri ekleyin, önce kuru üzümü , sonra elmalari portakal kabugu rendesini ,findik , badem , ceviz, bunlar bir iki tasim kaynatin sonra nohut ve fasulayayi ekleyelim, en sonunda kaysiyi ,inciri ,sekeri ve tuzu ekleyelim bir kac dakika kaynatalim tadina bakin sekeri iyimi sonra meyveler pistiyse altini kapatmadan önce yavas yavas karistira karistira sütünü ekleyin bir iki tasim kaynatip ocaktan indirin bir saat beklesin sonra servis yapin hemen ocaktan indirince servis yapilirsa biraz civik oluyor ama az dinlenince kendini topluyor . servis yaparkene arzuya göre tabagin üstünü süsleyebilirsiniz (nar, findik ,ceviz.........)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder