Malzemeler hamuru
3 yumurta
bir bardak seker
yarim bardak yag
yarim bardak süt
2 vanillesekeri
1 kabartmatozu
1 bucuk bardaga yakin un
hamurun üstü
3 konserve kutusu mandalin ufak boy
2 tane tortenguss
biraz meyve suyu
2 yemek kasigi seker
pastanin in üstüne
3 kutu schmand
3 kutu sahne
3 paket sahne sertlestirici (sahnesteif)
4 yemek kasigi seker
2 vanillesekeri
Hazırlanışı
sahneyi sekeri ve sahnefesti iyicene cirpin sertlesince schmandi yavascana karistir, sogumasi icin buzdolabine koy hamurun mazlemelerini karistir kek hamur gibi olsun , tepsiye döse 180 derecede pisir sonra hamuru sogumaya birak bu arada mandalinalari bir süzgecin icine süs, suyunu bir tasin icinde sakla 1 paket sahnesteif, pismis olan hamurun üstüne sepele ve onun üstüne mandalinalari döse, sonra mandalinalarin suyunu ölc 1 paket torten gussa 250 ml su lazim biz 2 paket kulandigimiz icin 500 ml olacak ayirdigimiz mandalinanin suyunu ve diger meyve suyunuda ekliyerek 500 ml i tamamliyoruz sonra bunu ufak bir tencereye koyuyoruz bir iki kasik sekeri ve tortengussu da döküyoruz soguk meyve suyunun icine, karistiriyoruz su kayandikca koyulasacak bir iki tasim kaynadiktan sonra ocaktan aliyoruz 5 dakika sogutuyouruz ve pastanin üstüne dösedigmiz mandalinalarin üstüne yavasca döküyoruz ve sogumaya birakiyoruz , biraz soguduktan sonra buzdolabina koydugumuz sahneli schmandi alip mandalinalarin üstüne seriyoruz sonra buzdolabinda yada serin bir yerde bekletin servis yapmadan önce bütün tepsinin üstüne tarcin serpin AFIYET OLSUN not: serin yeriniz yoksa hamuru pisirin mandalinalari döseyin guss u dökün ve mutfakta birakin sahne ve schmandi hazirlayin buzdolabinda kalsin servis yapilana kadar, soguk durmasi lazim yoksa sahne ve schmand eriyor sicakta , servis yapacaginda schmandi döseyin mandalinalarin üstüne tarcinida serpin hemen servis yaptin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder