MALZEMELERI
3 yumurta
yarim su bardagi seker
yarim su bardagi un
1bucuk su bardagi irmik
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi yogurt
2 vanillesekeri
1 kabartmatozu
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
bir kac damla limon suyu
Hazırlanışı
malzemelerini hepsini kek hamuru gibi karisitrin sonra yuvarlak fazla büyük olmayan firin tespinine dökün 180-200 derecede alti üstü kizarana kadar pisirin. serbeti icin suyu sekeri limonu bir tencereye koyun 10-15 dakika kaynatin ilimaya birakin, ilik serbeti pisen tatlinin üstüne dökün dinlenmeye birakin serbeti iyicene cekince ve soguyunca servis yapabilirsiniz . not: hamurla serbeti birlestirmeden önce ya hamur sicak yada serbet sicak olmasi gerek yada ikiside ilik .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder