Malzemeleri
yarim kilo tavuk gögusu
200-300 kg mantar
1 tane kirmizi biber
2 bardak pirinc
4 bardak su
3-4 ortaboy patates
2 bardak pirinc
4 bardak su
3-4 ortaboy patates
tuz ,karabiber, tuzot,
2 yemek kasigi sivi yag
2-3 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi sivi yag
2-3 yemek kasigi tereyagi
HAZIRLANISI
tavuk lari küp küp dograyin teflon tencerede sivi yaginn icinde kavurun icine dogradiginiz mantarlari da ekleyin ocagin altini kisin kendi suyunda pisin mantarlar , suyunu cekince kirmizi biberi ekleyin biraz kavurun sonra
patatesleri 1 cm genisliginde yuvarlark sekilde dilimleyin hic aralik kalmayacak sekilde tavuklarin üstüne yerlestirin
sonra yikadiginiz pirincleri patatesin üstüne yerlestirin kenarindan yavascana 4 bardak suyunu ilave edin tuz karabiber tuzot isterseniz (TEREYAGINIDA SUYUNUN ICINE ATABILIRSINIZ ) ekleyin kaynadiktan sonra ocagin altini kisin pirincler pistikten sonra ocagin altin kapatin, teraygini eritin pisen pirinclerin üstüne tereyagini dökün tencerenin kapagini kapatin ve demlenmeye biraktin yarim saat 45 dakikda demlensin
sonra genis bir servis tabagini tencerenin agzina yerlestirin ve tencereyi ters cevirin bu sekilde servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder