HAMURU
5 su bardagi SU
1 maya
1 tatli kasigi seker
1cay kasigi tuz
alabildigi kadar un
IC MALZEMESI
peynir
maydonos
ÜSTÜNÜN SOSU
3 yumurta
1 cay bardagi biraz az sivi yag
1 bucuk su bardagi yogurt
yarim cay bardagi süt
1backpulver
hazirlanisi
hamurun yogurun birakin mayalansin sonra büyük bezeler yapin bezenin birini elinizle acin icine peyniri yada baska malzeme koyun sonra rulo yaptin ve iki parmak enliliginde kesin sonra tepsiye döseyin kesik olan yerleri yukari gelecek sekilde resimdeki gibi sonra hepsini dösedikten sonra parmaginizla hamurlarin üstüne az bastirin peynirleri görünsün ve birakin yarim saat tepsi mayasini alsin
ve hamurlar iyicene sisin ve tepsiyi iyicene hamurlar kaplasin fazla acik yer kalmasin tepside.
Sonra sosunu yapip hamurlarin üstüne dökün arzuya göre susam ve cörek otu serpin 180-200 dercede
pisirin alti üstü kizarana kadar
AFIYET OLSUNNN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder