Malzemeler
HAMURU
200 gr tereyag
250 gr seker
2 vanillesekeri
4 yumurta
375g un
25g kakao
2 yemek kasigi kabartmatozu
yarim cay bardgi kahve(ben sütün icine 5-6 kasik granül kahve koydum)
PUDDINGI
2 paket pudding
1litre süt
6 yemek kasigi seker
300gram tereyagi
CIKOLATA SOSU
300 gram bittercikolata
20g kokosfett
Hazirlanisi
2 Packet puddingi 1 litre sut ve 6 yemek kasigi seker ile kaynatin, pisen puddingi kenara koyun sogumaya birakin.
Hamurun yapilisi
200 gram tereyagi vanille sekeri ve 250 gr sekeri iyicene cirpin köpük köpük olana kadar. 4 yumurtayi tek tek cirpa cirpa yagin icine yedirin, sonra un, kakao ve kabartmatozunu da ekleyin hamurun icine yarim cay bardagi süt ün icine 5-6 kahve kasigi kahveyi karistirin iyicene erisin sonra kahveli sütü de hamurun icine dökün ve tekrar iyicene cirpin sonra büyük firin tepsisine dökün, hamuru ve 175 derecede 25-30 dakika pisirin sonra sogumaya birakin. bu arada 300g tereyagini (butter) iyicene cirpin köpürene kadar ve sogumus olan puddinge ekleyin ve iyicene cirpin pismis ve sogumus olan hamurun üstüne yagli puddingi güzelcene sürün ve 2-3 saat dinlendirin . sonra dinlenmis ve sogumus olan pastanin üstüne 300 gram cikolata ve 20 gr kokosyagi benmar üsülü eritin 15 dakika dinlendirin ve sogumus ve dinlenmis olan pastanin üzerine sürün . 30 dakika daha dinlendirin ve afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder