12 tane Zwiebak (etimek)
2 paket schlagkrem (cremsanti)
SERBETI
2 su bardagi seker
3 su bardagi su
MUHALEBISI
1 litre süt
3 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi un
5 yemek kasigi seker
1 paket crem santi (schlagkrem)
1-2 tatli kasigi tereyagi
süt sogukene malzemeleri tek tek sütün icine dök (crem santi ve tereyagindan haric )karistira karistira kaynasin pistikten sonra tencereyi ocaktan al 5 dakika dinlensin sonra tereyagini koy karistir mikserde cirpilirsa daha güzel oluyor sonra 1 paket krem santiyi toz halinde ekle icine iyicene cirp muhalebimiz hazir kenara koyun sogusun.
SERBETI
sekeri ve sütü bir iki tasim kaynasin serbet haline gelince ocaktan cekin.
HAZIRLANISI
sonra etimekleri bir tepsiye dizin üzerine sicak serbeti dökün ve birakin yarim saat serbetini ceksin.
bu arada muhalebisini hazirlayin ve serbeti cekmis etmeklerin üstüne ilik muhalebiyi dökün.
sonra birakin 1 saat falan kendini iyicene ceksin tatlimiz .
servis yapmadan önce 1ve ya 2 kutu crem santiyi sütle hazirlayin (crem santi türk mali ise muhalebinin sekerini biraz azaltin yoksa cok tatli oluyor ) ve muhalebinin üstüne sürün.
etimekleri tek tek tabaga alin koyun ve üzerine rotegrütze (az tatli marmelat) dan bir parca koyun ve servis yapin.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder