Malzemeler
yarim kilo un
1 yumurta
150 gram tereyagi
yarim bardak sivi yag
SERBETI ICIN
1bucuk su bardagi seker
4 su bardagi süt
1 vanillesekeri
Hazırlanışı un ve yumurtayi bir kabin icine al elinle ufala tane tane ayrilsin, bu arada yagi tavaya koy iyicene isinsin sonra yumurtali unu sicak yagin icine dökün ocagin altini biraz kisin ve yavas yavas unu kavurunun un kavrulduktan sonra yagini birakir parlak bir hale gelir ondan sonra sütü ve sekeri karistirin kavrulmus unun icine dökün karistirin tadina bakin kivami ve sekeri yeterlimi yoksa süt ve seker ilave edilebilir, sonra ocagin altini kapatin ve tavanin kapaginida kapatip on bir iki dakika alti cok kisik atesde demlesin sonra altini kapatin kapaginida kapatin kendi isisinla ceksin kendinidi. AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder