Malzemeler
3 adet kabat
böreklik beyaz peynir
dere otu
1 kirmizi biber
kasar peyniri
tuz
karabiber
taze sogan (schnittlauch kullandim )
kasar peyniri
besemel sosu icin
2 yemek kasigi un
100 gram tereyagi ben sivi kulandim
3 bardaga yakin süt
Hazırlanışı
kabaklari alacali soyun ortasindan bölün on dakika tuzlu suyun icinde haslayin, sonra kabaklarin iclerini bir kasik yardimiyla oyun , rendelenmis beyaz peyniri. sogan; cok ince kiyilmis kirmizi biber(i ben julyen usulu kestim incecik cok güzel oldu) dere otunu hepsini harmanlayin. hasladigimiz ve oydugumuz kabaklari az tuz kara biber krimizi biber serpin ve peynir karisimini döseyin üstüne (ayni karni yarik gibi) .
besemel sosu icin
yagi koyun tencereye iki kasik un biraz kavrulsun sonra yavas yavas sütü ekleyin icine bir iki tasim kaynasin muhalebi kivamina gelince tuz karabiber ekleyin ve doldurdugumuz kabaklarin üstüne dökün, besemel sosu cok koyuysa tepsinin icine cok az su koyun kabaklarin dibi kurumasin. sonra firinin alt kismina sürün ve pisirin firindan cikarmadan az önce kasar rendesi koyun üstlerine 5 dakika daha firina verin ve afiyetle yiyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder