ETLI TOPALAKLI CORBA
0
6
CORBASI ICIN
koyun eti
1-2 kasik un
2-3 yemek kasigi yogurt
yarim limonun suyu
BULGUR KÖFTESI ICIN
yarim su bardagi ince bulgur
1bucuk yemek kasigi un
1 yumurtanin sarisi
2 dis sarimsak
karabiber
biraz nane
SOSU ICIN
1-2 dis sarimsak
biraz sirke
YAGI
biraz tereyagi
kirmizi biber
biraz haslanmis nohut
HAZIRLANISI
etler bol suyun icinde düdüklütencerede haslamaya koyun, bu arada ince bulguru
bir kasenin icine koy bulgurun üstüne bir parmak cikacak kadar kaynar su dök ve
kasenin agzini kapat. bulgurlar suyunu cekip sisene kadar sonra tuzunu baharatini
sarimsagini ekle karistir az soguduktan sonra un ve yumurtasini ekle elinle yogur
sonra ufak ufak topalaklar yap kenara koy.
sonra temiz bir tencerenin icine pisirdigimiz et suyunu süzgecten süzerek temiz tencereye bosaltin , kaynayan et suyun icine topalaklari at bir iki dakika pisin bu arada pisen etleri elinle kaynayan suyun icine ufak parcalar halinde at sonra biraz haslanmis nohut ekle corbanin icine hepsi bir iki tasim kaynasin.
sonra 2-3 kasik yogurt 1-2 kasik un ve limon suyunu biraz soguk suyla iyicene karistir sonra
kaynayan corbanin icine ilave et ve karistir ki kesilmesin, sonra tuz ve karabiber ekle ve bir iki tasim daha
kaynasin ve cobramiz tamamdir.
pismis olan corbayi kaseye koy icine sarimsakli sirkeden yarim cay kasigi dök
ve kasenin üstünede tereyagli kirmizi biber dök.
afiyet olsun
koyun eti
1-2 kasik un
2-3 yemek kasigi yogurt
yarim limonun suyu
BULGUR KÖFTESI ICIN
yarim su bardagi ince bulgur
1bucuk yemek kasigi un
1 yumurtanin sarisi
2 dis sarimsak
karabiber
biraz nane
SOSU ICIN
1-2 dis sarimsak
biraz sirke
YAGI
biraz tereyagi
kirmizi biber
biraz haslanmis nohut
HAZIRLANISI
etler bol suyun icinde düdüklütencerede haslamaya koyun, bu arada ince bulguru
bir kasenin icine koy bulgurun üstüne bir parmak cikacak kadar kaynar su dök ve
kasenin agzini kapat. bulgurlar suyunu cekip sisene kadar sonra tuzunu baharatini
sarimsagini ekle karistir az soguduktan sonra un ve yumurtasini ekle elinle yogur
sonra ufak ufak topalaklar yap kenara koy.
sonra temiz bir tencerenin icine pisirdigimiz et suyunu süzgecten süzerek temiz tencereye bosaltin , kaynayan et suyun icine topalaklari at bir iki dakika pisin bu arada pisen etleri elinle kaynayan suyun icine ufak parcalar halinde at sonra biraz haslanmis nohut ekle corbanin icine hepsi bir iki tasim kaynasin.
sonra 2-3 kasik yogurt 1-2 kasik un ve limon suyunu biraz soguk suyla iyicene karistir sonra
kaynayan corbanin icine ilave et ve karistir ki kesilmesin, sonra tuz ve karabiber ekle ve bir iki tasim daha
kaynasin ve cobramiz tamamdir.
pismis olan corbayi kaseye koy icine sarimsakli sirkeden yarim cay kasigi dök
ve kasenin üstünede tereyagli kirmizi biber dök.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder