17 Nisan 2012 Salı

KADAYIFLI MUHALEBI TATLISI






 KADAYIFLI MUHALLEBI TATLISI

KADAYIF
800  GR TAZE KADAYIF
400 GR TERE YAGI


TERE YAGINI ERITIN  SONRA KADAYIFLERI BIR KABA ALIP ELINIZLE DAGITINIZ ICINE TERE YAGINI DÖKÜP IYICE KADAYIFE YAGI YEDIRINIZ  SONRA BIR BORCAMA ELINIZLE BASTIRIN VE FIRINA VERIP EN SON AYARDA ALTINI ÜSTÜNÜ KIZARTINIZ





SERBETI ICIN:

4 SU BARDAGI SU
4 SU BARDAGI TOZSEKER
yarim  LIMONun SUYU


SERBETI YARIM SAAT KAYNAT VE SOGUYAN SICAK KADAYIFIN ÜZERINE DÖKÜP CEKMESINI BEKLEYELIM SERBET SOGUK KADAYIF SICAK OLMASI GEREK



 MUHALEBISI ICIN

150 gr tereyagi
5 silme yemek kasigi un
1 litre süt
2 vanillesekeri
5-6 yemek kasigi seker
2 paket crem santi (schlagcrem)


HAZIRLANISI
tereyagini eritin icine unu koyun  ve rengi degisene kadar kavurun  sonra diger malzemeleri ekleyin
bir iki dakika kaynasin sonra ocaktan indirin sogumaya birakin az ilidiktan sonra 1 paket crem santiyi toz halinde ekleyin mikserler cirpin ve muhalebimiz hazir sogumus ve serbetini cekmis kadayifin üstüne dökün sogumaya birakin sonra

 1 paket crem santiyi üzerinde yazdigi gibi cirpin  ve arzuya göre kadayifimizi süsleyin santiyle


HERKEZE AFIYET OLSUN


cok begenildi herkeze tavsiye ederim


bu malzemeleri büyük firin borcam tepsisine 
kücük borcama yarisini kulanin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder