2 Nisan 2012 Pazartesi

TAVUKLU MAKLUBE







Malzemeleri  
yarim kilo tavuk gögusu
200-300 kg mantar
1 tane kirmizi biber
2 bardak pirinc
4 bardak su
3-4 ortaboy patates
tuz ,karabiber, tuzot, 
2 yemek kasigi sivi yag
2-3 yemek kasigi tereyagi



HAZIRLANISI

tavuk lari küp küp dograyin teflon tencerede sivi yaginn icinde kavurun icine dogradiginiz mantarlari da ekleyin ocagin altini kisin kendi suyunda pisin mantarlar , suyunu cekince kirmizi biberi ekleyin biraz kavurun sonra
patatesleri 1 cm genisliginde yuvarlark sekilde dilimleyin hic aralik kalmayacak sekilde tavuklarin üstüne yerlestirin
sonra yikadiginiz pirincleri patatesin üstüne yerlestirin kenarindan yavascana 4 bardak suyunu ilave edin tuz karabiber tuzot isterseniz (TEREYAGINIDA SUYUNUN ICINE ATABILIRSINIZ ) ekleyin kaynadiktan sonra ocagin altini kisin pirincler pistikten sonra ocagin altin kapatin, teraygini eritin pisen pirinclerin üstüne tereyagini dökün tencerenin kapagini kapatin ve demlenmeye biraktin yarim saat 45 dakikda demlensin 
sonra genis bir servis tabagini tencerenin agzina yerlestirin ve tencereyi ters cevirin bu sekilde servis yapabilirsiniz.


AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder