2 Nisan 2012 Pazartesi

FIRINDA SÜTLAC (nuranin)




Malzemeler 
1 litre süt 
2 yumurta sarisi 
1 cay bardagindan biraz az haslanmis pirinc 
1 su bardagi seker 
1 vanillesekeri 
3 yemek kasigi nisasta
Hazırlanışı 
1 cay bardagindan az pirinci  haslayin pistikten sonra  hafif sulu kalsin . bir tencerenin  icine 1 litre sütü , sekeri, vanillesekerini, 2 yumurta sarisi ve 3 silme kasik nisastayi koyun ve iyicene cirpin , bu karisima haslanmis  pirinci de ekleyin  ve karistira karistira kaynatin 3-4 dakika kaynadiktan sonra firin kaselerine doldurun, ve ici su dolu tepsinin icine kaseleri yerlestirin firinin üst gözüne sürün tepsiyi 5-10 daika sütlaclarin üstü kizarana kadar dursun sonra cikarin firindan sogumaya birakin     afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder