2 Nisan 2012 Pazartesi

ETIMEK TATLISI





12 tane Zwiebak (etimek)
2 paket schlagkrem (cremsanti)
SERBETI
2 su bardagi seker
3 su bardagi su

MUHALEBISI
1 litre süt
3 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi un
5 yemek kasigi seker
1 paket crem santi (schlagkrem)
1-2 tatli kasigi tereyagi
süt sogukene malzemeleri tek tek sütün icine dök (crem santi ve tereyagindan haric )karistira karistira kaynasin  pistikten sonra tencereyi ocaktan al 5 dakika dinlensin sonra tereyagini koy karistir mikserde cirpilirsa daha güzel oluyor sonra 1 paket krem santiyi toz halinde ekle icine iyicene cirp  muhalebimiz hazir kenara koyun sogusun.
SERBETI
sekeri ve sütü bir iki tasim kaynasin serbet haline gelince ocaktan cekin.
HAZIRLANISI
sonra etimekleri bir tepsiye dizin üzerine sicak serbeti dökün ve birakin  yarim saat serbetini ceksin.
bu arada muhalebisini hazirlayin ve serbeti cekmis etmeklerin üstüne ilik  muhalebiyi dökün.
sonra birakin 1 saat falan kendini iyicene ceksin tatlimiz .
servis yapmadan önce 1ve ya  2 kutu crem santiyi sütle  hazirlayin (crem santi türk mali ise muhalebinin sekerini biraz azaltin yoksa cok tatli oluyor )  ve muhalebinin üstüne sürün.
etimekleri tek tek  tabaga  alin koyun ve üzerine rotegrütze (az tatli marmelat)  dan bir parca koyun ve servis yapin. 


afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder