2 Nisan 2012 Pazartesi

DIZMANA







HAMURU
5 su bardagi SU
1 maya
1 tatli kasigi seker
1cay kasigi tuz
alabildigi kadar un

IC MALZEMESI
peynir
maydonos

ÜSTÜNÜN SOSU
3 yumurta
1 cay bardagi biraz az sivi yag
1 bucuk su bardagi yogurt
yarim cay bardagi süt
1backpulver

hazirlanisi

hamurun yogurun birakin mayalansin sonra büyük  bezeler yapin bezenin birini elinizle acin  icine peyniri yada baska malzeme koyun sonra rulo yaptin ve  iki parmak enliliginde kesin sonra tepsiye döseyin kesik olan yerleri yukari gelecek sekilde resimdeki gibi sonra hepsini dösedikten sonra parmaginizla hamurlarin üstüne az bastirin peynirleri görünsün ve birakin yarim saat tepsi mayasini alsin 
ve hamurlar iyicene sisin ve tepsiyi iyicene hamurlar kaplasin fazla acik yer kalmasin tepside.
Sonra sosunu yapip  hamurlarin üstüne dökün  arzuya göre susam ve cörek otu serpin   180-200 dercede
pisirin  alti üstü kizarana kadar
AFIYET OLSUNNN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder