2 Nisan 2012 Pazartesi

UN HELVASI ( MERYEM)






Malzemeler
yarim kilo  un 
1 yumurta 
150  gram tereyagi 
yarim bardak sivi yag 
SERBETI ICIN
1bucuk su bardagi seker
 4 su bardagi süt 
1 vanillesekeri
Hazırlanışı un ve yumurtayi  bir kabin icine al elinle ufala tane tane ayrilsin, bu arada yagi tavaya koy iyicene isinsin sonra yumurtali unu sicak yagin icine dökün ocagin altini biraz kisin ve yavas yavas unu kavurunun  un kavrulduktan sonra yagini birakir parlak bir hale gelir ondan sonra  sütü ve  sekeri karistirin kavrulmus unun icine dökün karistirin tadina bakin kivami ve sekeri yeterlimi yoksa süt ve seker  ilave edilebilir, sonra ocagin altini kapatin ve tavanin kapaginida kapatip on bir iki dakika alti cok kisik atesde demlesin sonra altini kapatin kapaginida kapatin kendi isisinla ceksin kendinidi.   AFIYET OLSUN 

1 yorum:

  1. Porselendemlik.com tarafından hazırlanan
    "Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
    7 Nisan 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında
    http://pasasofram.blogspot.com/ adresimde göndereceğiniz birbirinden
    güzel tarifleri yayınlayacağım...
    Tariflerinize 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
    sofram' a gönderiyorum diye not düşüp
    bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
    Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
    lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,
    etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,
    lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...

    YanıtlaSil