2 Nisan 2012 Pazartesi

MANTI






MANTI nin hamuru

1 kg un
3 -4 yumurta
2 su bardagi su
 2 cay kasigi tuz
hepsiniz karistirin sert bir hamur elde edin ve birakin hamur biraz dinlensin,
bu arada ic malzemesini hazirlayin.
 
IC MALZEMESI
yarim kilo kiyma
1 büyük sogan
2 dis sarimsak
maydonuz
tuz
karabiber
kirmizi biber

 
sogani ve sarimsagi rendeleyin sonra diger malzemeleri ekleyin karistirin
ve ic harcimiz hazir.

yogurdu icin:
yogurt
sarimsak
tuz
sarimsaklari dövün yogurdu ve tuzu ekleyin karistirin tamam

sosu icin
tereyagi
kizimi pul biber

 
tereyagini ocakta güzelcene eritin icine kirmizi biber ekleyin ve ocagin altini kapatin.

HAZIRLANISI

 ben kalibla yaptim, siz arzu etigini gibi  sekil verebilirsiniz

yaptiginiz mantilari kaynayan  tuzlu suyun icine atin 10-15 dakika pisene
kadar haslayin sonra süzün ve servis tabagina cikarin üstüne sarimsakli
yogurt dan dökün ve tereyagli kirmizi biberide yogurdun üstüne dökün
afiyet olsunnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder