24 Nisan 2012 Salı

PEYNIRLI ACMA



1 su bardagi su
3 su bardagi süt
1bucuk su bardagi sivi yag
1 tatli kasigi  seker
1 tatli  kasigi tuz
1 yas maya
1 bucuk kilo un
 3 yumurta
 2 yemek kasigi tereyagi

ic malzemesi beyaz peynir

HAZIRLANISI

suyu , maya ve sekeri karistirin sonra süt,sivi yag 3 yumurtanin beyazini ( SARILARINI AYIRIN ÜSTÜNE SÜRECEZ) sonunda tuz me unuda ekleyin yumusak bir hamur yogurun birakin hamur yarim saat kabarsin sonra bezeler yapin ve bezeyi elinizle bastirarak acin icine eritigimiz tereyaginda biraz sürün ve peyni koyun sonra acmayi yaptigimiz gibi iki kenarindan ters iskikamate yuvarliyarak bükün , birlestirin sonra tepsiye koyun bir yarim saat da tepsi mayasini alsin sonra yumurta sarisini sürün cörek otu susam arzuya göre atabilirsiniz sonra 200 dereceke pisirin 3 tepsi pogaca cikiyor   AFIYET OLSUN COK GÜZEL OLUYOR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder