14 Mart 2012 Çarşamba

ALI NAZIK

Malzemeler :
250 Gr Orta Yağlı Kuzu Kıyması
4 Adet Orta Boy Kemer Patlıcan
3-4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
4 Diş Sarımsak
1 tane sogan
1 dis sarimsak 
2-3 Adet Yeşil Sivri Biber
1/2 Yemek Kaşığı Pul Biber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Sarımsakları soyup tuz ilave ederek iyice eziyoruz ve süzme yoğurdumuzla karıştırıyoruz. Patlıcanlarımızı mümkünse kömür ateşinde ama imkanımız yoksa ocakta ya da fırında közlüyoruz. Patlıcanlarımızı közledikten sonra kabuklarını soyup saplarını kesiyoruz bicakla ince ince kiyiyoruz . Bu esnada yanmaz bir tavada kıymamızı kendi yağında kavuruyoruz. Kavurma esnasında içine sogani, biberi, sarimsak , karabiber ve biraz pul biber tuz  ilave ediyoruz.
Servis öncesi bir kaşık tereyağını eritip, ezdiğimiz patlıcanımızı biraz çevirerek ısıtıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra sarımsaklı yoğurdumuz ile iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı servis tabağına aldıktan sonra üzerine kavurduğumuz kıymayı ekliyoruz. İsteğe bağlı olarak bir kaşık yağı eritip pul biber ilave ettikten sonra yemeğinizin üzerine dökebilirsiniz. 

AFIYET OLSUNNNNN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder